KesoàlaMaltamed havtornspuré. KesoàlaMalta. Vispa grädden tillsammans med vanilj, rör ner keson. vispa lite extra efter det att keson tillsatts, men naturligtvis inte för mycket
Smaksätt med vanilj. Blanda. Ät, gärna med halvfrysta hallon. 3-4 dl keso2 dl vispgräddevaniljstång eller ekologiskt vaniljpulverhallonLåt keson rinna av. Jag tycker det blir lagommed 3 dl men du vill kanske ha den lite tjockare. 3-4 dl keso
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Sila av den marinerade keson väl och vispa grädden ganska hårt, och blanda ner den marinerade keson i grädden och servera den sedan traditionellt medskalade apelsinklyftor
Vispa grädden, inte för hårt, med vaniljsocker. Servera saftsåsen varm eller kall till ris àlaMalta. I alla fall tidigare, det känns faktiskt inte som att Ris àlaMalta är lika vanligt numera
] a´laMalta" såsom en medkeso, en med yoghurt och en med äpple. I morgon är det första advent och det brukar för min del betyda frukostar med lite julig prägel
Ris a lamalta behöver inte serveras i djupa tallrikar, det räcker gott & väl med lite mindre mått. Den här varianten är len och krämig, med massa smak av vanilj och självklartmed konserverade mandariner till
Lika stor tradition som själva lutfisken är efterrätten - mormor servera alltid Ris a laMalta till efterätt, och den ska enligt henne serveras tillsammans medinlagda persikor, för det är hon uppväxt med
) Jag gjorde två versioner, en med råris i och en "low carb"-variant medkeso istället för ris. Den här Ris á lamaltan kan du verkligen njuta av med gott samvete
Gjorde nyligen Ris àlaMalta för första gången. Blanda den med gröten, florsockret och vaniljsockret. Har aldrig riktigt trott att det är nåt jag skulle gilla… men oj vad gott det var
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.