Smakar lite som kolasnittar men i en mjuk kaka med massa daim i. )Men inte gjorde jag bara dessa utan det blev en sats chocolate chip cookies med lakrits också
Man kan smaksätta dem med allt möjligt och forma dem hur man vill. Tror inte jag har bakat karlsbaderbullar sen jag gick skolan, vilket är ganska dumt, för det är ju faktiskt himla goda bullar
Mal nötterna och blanda dem med rumsvarmt smör, socker och citronskal. Skär varje rulle i 20 bitar och ställ dem med snittytan upp i bullformar, gärna i muffinsbleck. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter Pensla med uppvispat ägg och strö på socker
Inlägget Karlsbaderbullarmed pistagekräm dök först upp på Hannas Bageri. Vet att jag har skrivit detta tidigare men det som skiljer Karlsbaderbullar från klassiska vetebullar är att de är gjorda på en blandning av mördeg och vetedag vilket ger dem en lite fastare och mindre luftig konsistens än klassiska vetebullar
Spritsa en klick med fyllning i mitten och vik över kanterna, lägg i pappersform. Blanda mandelmassa med lite i taget av smöret, blanda sedan i pistagnötter, vaniljsocker och strösocker
Karlsbaderdeg50 g jäst 250 g mjölk [2,5 dl] 660 g vetemjöl [11 dl] 85 g strösocker [1 dl] 180 g smör, rumstempererat 10 g bakpulver [2 tsk] 6 g salt [1 tsk] 55 g ägg [1 st]
Här kommer ett på urgoda Karlsbaderbullarmed pistagekräm. Det som skiljer Karlsbaderbullar från klassiska vetebullar är att de är gjorda på en blandning mellan mördeg och vetedeg vilket ger dem en lite annorlunda konsistens
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.