Inlägget Karlsbaderbullarmedpistagekräm dök först upp på Hannas Bageri. Vet att jag har skrivit detta tidigare men det som skiljer Karlsbaderbullar från klassiska vetebullar är att de är gjorda på en blandning av mördeg och vetedag vilket ger dem en lite fastare och mindre luftig konsistens än klassiska vetebullar
Spritsa en klick med fyllning i mitten och vik över kanterna, lägg i pappersform. Blanda mandelmassa med lite i taget av smöret, blanda sedan i pistagnötter, vaniljsocker och strösocker
Karlsbaderdeg50 g jäst 250 g mjölk [2,5 dl] 660 g vetemjöl [11 dl] 85 g strösocker [1 dl] 180 g smör, rumstempererat 10 g bakpulver [2 tsk] 6 g salt [1 tsk] 55 g ägg [1 st]
Man kan smaksätta dem med allt möjligt och forma dem hur man vill. Tror inte jag har bakat karlsbaderbullar sen jag gick skolan, vilket är ganska dumt, för det är ju faktiskt himla goda bullar
Mal nötterna och blanda dem med rumsvarmt smör, socker och citronskal. Skär varje rulle i 20 bitar och ställ dem med snittytan upp i bullformar, gärna i muffinsbleck. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter Pensla med uppvispat ägg och strö på socker
strösocker10 gr salt4 st äggulor2 dl mjölk500 gr vetemjöl special från Saltå kvarn125 gr rumsvarmt smör1 msk malen kardemummaBlanda fördegen med resten av ingredienserna utom smöret. Knåda i ytterligare 10 minuter, häll ut sen ut degen på bänken och täck med handduk och låt jäsa i 30 minuter. Av denna deg så kan du göra vad du vill, gott som släta bullar eller dela de släta bullarna med en gaffel och rosta dom på 150 grader till fantastiskt möra skorpor
Skär rullen i bitar och lägg dem med snittytan uppåt i bakformar eller på bakplåtspapper. Pensla bullarna med lite uppvispat ägg, strö på pärlsocker och mandelflarn
En jättegod och lite annorlunda efterrätt. Krämen är från ett recept där den serveras i tarteletter men jag tycker den söta krämigheten passar mycket bättre till syrliga hallon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.