I fredags bjöd vi in våra goa grannar, deras stora dotter hade önskt musslor hemma så då bestämde jag mig snabbt för att göra en fisk och skaldjussoppa
Den enkla torskbiten blev jättegod, med mycket smak och härlig indisk touch. salt och svartpeppar. Finfinhacka vitlök det mesta av chilin och koriandern
Tina fisktärningarna, skala räkorna och spara räkskalen. Lägg räkskalen i en gryta tillsammans med lök, vitlök, tomatpuré, fiskbuljongtärning, vitt vin, vatten och grädde
Blomkålsmos och Fisk i pepparrotssås med kokta gröna ärtor. Helt ok, så nu slipper jag baka mina själv ( om jag nu inte vill det då) och dom här underlättar verkligen när köket bjuder på storfavoriten enchiladas
Lägg upp riset, gröna bönor i röd curry och fiskfilerna på tallrikar, garnera med lite extra lime och kanske lite Thaibasilika om du har tillgång till det
Skär grönsakernaoch äpplet i cm stora bitar ( behåll skalet på allt). Ta hand om dina skaldjursskal och gör en god soppa, den tar några timmar att bli klar men sköter sig mer eller mindre själv
Den absoluta höjdpunkten när panerad fisk, potatismos, kall dillsås och ärtor stod på menyn. Torka dem med hushållspapper, strö sedan på salt och peppar
Barnen gaddade ihop sig idag och önskade sig en av sina favoriträtter – brinnande kärlek. Det är en klassisk dansk rätt som i sin enklaste form består av potatismos och knaperstekt bacon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.