Jag river alltid mandelmassan och blandar den med lite grädde. Jag blandade bara ihop allt med en elvisp, men man kan köra i mixer om man vill ha den lite fastare och mindre kornig
De här kakorna kan man beskriva som små drömmar med smak av kardemumma. Den här typen av kakor går verkligen utmärkt att göra sockerfria bara genom att byta ut socker mot sötningsmedel, dock kan man ju fundera på hur bra vetemjöl är om man ska vara helt ”sockerfri”… Men det blir i alla fall lite bättre
Jag brukar ta en form med löstagbar kant. Blanda först alla torra ingredienser och rör ner resten. Blanda noga, smeten blir tjock och klickas ner i formen
Tillsätt kardemumma och mjöl, blandat med bikarbonat. Kakorna håller sig ca 2 veckor i burk med lock. Okej, ibland vill man tröstäta lite utan att göra det till en stor grej
Mixa mandlarna fint med mixern. Skålla och skala mandeln. Tillsätt socker och se till att allt mixas. Tillsätt äggvitan och vatten och kör till en hård smet
Kardemummakakan håller länge, upp till en vecka. Den går att variera med hallon om vinbärsbuskarna i trädgården är länsade, eller om du bakar den mitt i vintern kan du använda lingon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.