Kardemummakaka. Det härär en kaka som dyker upp då och då när det ska bakas. Kardemummakaka,. Receptet har hängt med mig i många år och lär så göra ännu längre
Nu närvinbären börjar bli mogna eller kanske till och med är avplockade, i alla fall. vinbärskaka bakar jag varje år när de röda vinbärenär mogna hemma i
Härliga entrecôter och möra ryggbiffar. Jag vet inte om det är allmänt känt bland alla andra matnördar, men JAG hade ingen aning om att man kunde skiva köttet på fel ledd, förrän jag såg en dokumentär om restaurang NOMA i Köpenhamn
Och vad det gäller plättar så tycker två stycken i vår familj att de alltidär i säsong. Suget efter julmat har börja komma så smått och jag dreglar lätt när jag tänker på krämig Janssons frestelse, små delikatessköttbullar, olika sillar, rökta fiskar och allt annat gott
Så här kommer svar på de vanligaste frågorna jag får. Det är meningen att man med boken som hjälp kan utforska vilken nivå av hälsa som är möjlig för en själv
Jag är mycket förtjust i fetaost och därför gillade jag denna rätt väldigt mycket. Kycklinggratäng med fetaost4 portioner4 kycklingfiléerolja till stekning2 dl crème fraiche200 gram fetaostpressad saft från en ½ citron4-5 potatisar1-2 morötter1 liten purjolök2 vitlöksklyftorsalt och pepparSkär filéerna i mindre bitar och stek dem gyllenbruna i olja i en het panna. Smaksätt med citronsaft och lite salt och pepparSkala och skär potatisen och morötterna i tärningar, ca 1x1 cm
I "Mat och vänner" presenterades däremot bl a ceviche. Och att det är en trend förstod jag när en annan kollega på jobbet idag berättade att han tre helger på raken bjudit olika kompisar på middag, men att förrätten varit så god att de haft samma varje gång - ceviche med lax och räkor
Hjälp vad det går åt bröd och bullar när barnen kommer hem från skolan. Detta bröd är grovt, men också "lagom grovt" för att barnen ska tycka det är toppen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.