Kardemummakaka i två versioner
De andra bullarna
De andra bullarna
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g (ca 8 dl) vetemjöl
  • 2- 2,5 tsk bakpulver
  • 100-150 gram smör
  • 2- 2, 5 dl)g socker
  • 2 tsk stött kardemumma.
  • 2,5 dl grädde eller mjölk
  • 20 gram malda mandlar
  • 2 msk pärlsocker
  • 0.5 tsk kanel
  • 200 grader Smörj och strö en form som rymmer ca 1,5 liter Blanda samman mjöl och bakpulver. smula sönder smöret och blanda det väl med mjölblandningen. tillsätt sockret och kardemumman. blanda ner grädden eller mjölken och rör om väl. Strö över de hackade mandlarna, pärlsockret och kanelen. Grädda i ca 30 minuter Nyttigare kardemummakaka
  • 5 dl dinkelmjöl eller vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl, ev dinkel
  • 2 tsk bakpulver
  • 100 gram smör
  • 1 dl socker
  • 2, 5 dl gräddmjölk (hälften grädde, hälften havre -eller sojagrädde.
  • 1 handfull hackade hasselnötter (bara för att jag tycker att det passar bättre till kardemumma)
  • 1 tsk kanel

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.