3 dl vetemjöl 2 dl strösocker 0,75 dl kakao 0,5 tsk salt 1,5 dl kaffegrädde (växtbaserad, jag använde ikaffe) 1,5 dl olja (neutral mat-, raps- eller solrosolja) 2 tsk vaniljsocker 50 g mörk choklad (kontrollera att den är fri från mjölk eller ägg) 0,5 dl sojagrädde, vispbar (kokos- eller havregrädde) flingsalt (till garnering)
Börja med att göra fudgen. Skär inte för stora bitar de är ganska mäktiga, räcker med en liten bit. Ta ut och låt svalna lite, vänd brownien upp och ner och se till att den svalnat något innan du brer på fudgen
Nu har jag gjort ett annat bakverk med kikärtsspad istället för ägg, nämligen brownie. Kikärtsspad kan tyckas vara lite konstigt att baka med, men tänk på att det har använts ett rätt bra tag ochmed stor positiv respons
Inlägget Nyttig browniemed sötpotatis – utan gluten och mjölk dök först upp på. Du kan även anmäla dig till min email-lista och helt gratis ta del av unika erbjudande, rabatter, tips med mera
Skär upp i bitar med en vass kniv efter önskad storlek. Vispa ihop smör, vaniljsocker och strösocker, tillsätt den smälta chokladen och sen ett ägg i taget och vispa så det går ihop till en slät massa, sikta i vetemjölet
Ett ägg i taget och vispa ihop. Saftigare brownie får man leta efter. Chokladfudge. Tag av från plattan och grovhacka chokladen och låt den smälta ner i gräddkoket
Lagom kladdigt seg browniemed vita chokladbitar i, över detta en varm chokladsås. Lägg smör och choklad i en värmetålig skål och ställ den över en kastrull med sjudande vatten
Veganska browniesmed lakrits. Spritsa soyavispgrädde ovanpå och toppa med granatäpplekärnor. Veganska brownies men lakrits, soyagrädde och granatäpple (glutenfri)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.