Fudge brownies utan ägg och mjölk My Kitchen Stories
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
Receptet bakade jag i en rektangulär form med måtten 22×32 cm vilket ger 6 generösa bitar fudge brownies utan ägg och mjölk.
Ingredienser (fudge brownies utan ägg och mjölk)
3 dl
vetemjöl
2 dl
strösocker
0,75 dl
kakao
0,5 tsk
salt
1,5 dl
växtbaserad kaffegrädde (jag använde ikaffe)
1,5 dl
neutral olja (mat-, raps- eller solrosolja)
2 tsk
vaniljsocker
50 g
mörk choklad (kontrollera att den är fri från mjölk eller ägg)
0,5 dl
vispbar soya-, kokos- eller havregrädde
flingsalt till garnering
Beskrivning
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme)
Lägg alla ingredienserna, förutom mörk choklad, vispbar grädde och flingsalt, i en bunke och rör om bara precis tills allt går ihop.
Täck en form med bakplåtspapper och häll upp smeten i den.
Grädda brownien i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Vill du istället göra kladdkaka gräddar du den i 15 minuter.
Låt brownien svalna helt och hållet i kylskåpet innan du toppar med chokladglasyr.
Chokladglasyren gör du enkelt genom att hacka chokladen grovt. Lägg chokladen i en värmetålig skål.
Häll upp grädden i en kastrull och värm upp tills dess att du ser att den börjar koka. Ta bort kastrullen från värmen och häll grädden över chokladen.
Låt stå i 5 minuter innan du rör om till en jämn glasyr.
Låt glasyren svalna helt och hållet och nå en bredbar konsistens innan du toppar din brownie med den.
Garnera gärna med flingsalt.
Servera direkt eller förvara i kylskåpet.
TIPS!
Gör dina veganska fudge brownies utan ägg och mjölk, glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 4 dl glutenfri mjölmix. Se bara till att inte mjölmixen innehåller några mjölkprodukter.
3 dl vetemjöl 2 dl strösocker 0,75 dl kakao 0,5 tsk salt 1,5 dl kaffegrädde (växtbaserad, jag använde ikaffe) 1,5 dl olja (neutral mat-, raps- eller solrosolja) 2 tsk vaniljsocker 50 g mörk choklad (kontrollera att den är fri från mjölk eller ägg) 0,5 dl sojagrädde, vispbar (kokos- eller havregrädde) flingsalt (till garnering)
Inlägget Nyttig brownie med sötpotatis – utan gluten ochmjölk dök först upp på. Lägg den välkokta sötpotatisen i en mixer tillsammans med de urkärnade dadlar
Tänk att ett recept nästan "utan allt" kan bli så gott. Eftersom jag själv och min familj tål ägg brukar jag baka med det, men nu inhandlades i alla fall ett paket No Egg för att göra rutorna äggfria
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.