Vispa ner 1 msk smör och smaka av med salt och peppar. 4 portioner 4 små schalottenlökar1 äpple1 tsk råsocker3 msk smör5 dl ofiltrerad äppeljuice, hempressad eller Tropicana1 msk koncentrerad ljus kalvfond2 msk äppelcidervinäger0,5 dl sherry eller amontillado1 kvist rosmarin0,5 msk maizena+lite kallt vattensalt, peppar• Skala och skiva schalottenlöken tunt
Skär upp köttet och servera med varm brysselkål, kokt potatis och den goda äppelsåsen till. Krydda köttet runtom med salt, peppar och ingefära och lägg det i formen
Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper, eller smörj långpannan. Tärna äpplet fint och blanda det med crème fraiche, gräslök, dill, salt och peppar
Ingredienser Portioner. 4 Kyckling 1 kg kycklinglår 1/2 msk olja salt och peppar 900 g fast potatis Sås 1 rödlök 1 rött äpple 1/2 msk olja 2 dl vispgrädde 1/2 kycklingbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond) 1/2 dl vatten 1 tsk timjan Sallad 1/2 romansallad 2 morötter 1 tsk olja 1 msk citronsaft Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Sätt en köttermometer med spetsen i stekens mitt. Sila skyn och red den med mjöl blandat med grädde. Servera karrén med sås, kokt potatis, äppelmos och kokt brysselkål
Lägg sedan på kycklinghalvorna och pensla på oljan blandad med soya, kycklingkrydda och lite salt. Se sedan till att direkt börja med såsen genom att först fräsa vitlök, lök, tomat och äpplena som är kvar i lite rapsolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.