Idag plockade jag lite åkerö-äpplen från trädgården och stekte med lite rosmarin som lite tillbehör men fick samtidigt en infall att flambera dem i Calvados
Värm en större kastrull med lite olja i botten, fräs gula löken så den får lite färg och blir mjuk. Smaka av med lite salt och svartpeppar och låt det sedan koka upp
När vi hade middagsgäster i helgen serverade vi en otroligt god cheescake med nutella i som vi hittat recept på hos en annan matbloggare, Växelhäxan från Norrland
Pensla dem med sirapsvatten och låt dem kallna på galler under bakduk. Pensla mellan limporna med smält fett innan du jäser dom, så går de lättare att ta isär
Krossa vitlöksklyftorna med knivbladet (ett knep jag lärde mig av Jamie Oliver i ett av hans första program) så går det lättare att hacka och använda vitlöken
Ät och njut med potatis och någon grönsak. Skär karrén i cm tjocka skivor, inte ända ner. Ser mitten av köttet välstekt ut täcker du med aluminiumfolie de sista 10-15 minuterna. 1,2 kg benfri fläskkarré
Har du möjlighet att få Kravkött från en nöjd och glad gris är det naturligtvis ännu bättre. Det som är helt avgörande för hur smaken på den här karrén blir, är valet av kryddblandning
Blanda i paprikan och syltlöken, koka upp och smaka av med salt. Servera grytan, överströdd med klippt persilja, tillsammans med pressad potatis eller ris och haricots verts
Såsen som man gör av skyn blir riktigt god och med massor av smak och lite sötma från plommonen. Tunt uppskivad med dom klassiska tillbehör såsom kokt potatis, gräddsås, svartvinbärsgelé och inlagd gurka
Bottna ett smort eldfast fat med sparrisen. Vispa samman mjöl med grädde och vatten i en kastrull. 300 g räkor med skal. 4 bitar torskfilé vatten + salt 1 pkt sparris 1 st musslor burk i vatten 300 g räkor med skal Stuvning
Men här gör vi hela steken och serverar den med en gräddsås smaksatt med kanel och messmör. Använd en köttkniv, dvs en ganska kraftig kniv med lite svängd, rundad topp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.