Blanda ihop smör och mjöl till en grynig massa. Blanda ner vattnet och arbeta ihop till en deg. Ställ i kylen i en timme.
Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen och lägg den i en form. Nagga botten och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 10 minuter. Sänk temperaturen till 175 grader. Lägg osten i pajskalet. Viska ihop äggen, grädden, mjölken, salt och peppar och häll över osten. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
Skala och skiva löken. Fräs på svag värme tills den mjuknat. Stek kantarellerna. Salta och peppra.
Bacon och svamp passar väldigt bra ihop. Så en paj med kantareller och bacon blir jättegod. Kantareller har vi mycket av i frysen, men man kan även använda karljohansvamp eller champinjoner
Idag kom svärfar förbi med en kasse gula kantareller efter sin skogspromenad. Jag gillar upplägget, han plockar, jag rensar, förväller och lägger i frysen
Servings. 4. Cook Time. 40 Min. Grillad sydamerikansk kyckling med avokadosallad och koriandersås med. 20 Min. Salmalax med sjögräsnudlar, flower sprouts och ingefärsmajonnäs
Äntligen är det svampsäsong. Just nu går det att hitta en hel del kantareller i skogarna och tänkte därför att det ju inte kunde passa lämpligare än att dela med mig av mitt recept på vegetarisk kantarellpaj
Smakrik ost och guldgula kantareller. Mycket gott. Gör en pajdeg. Jag brukar göra min på 2 dl vetemjöl, 1 dl grahamsmjöl och 100 g smör som körs till en smulig massa i matberedaren
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.