pajdeg50 g smör, rumstempererat 4 dl vetemjöl 1,5 dl mjölk 2 tsk bakpulver 0,5 tsk salt
Fyllning2 gula lökar (eller 2 stora schalottenlökar) 2 klyfta vitlök 500 g kantareller olja, till stekning 800 g blandfärs salt svartpeppar, ur kvarn (eller vitpeppar)
Jag sökte på köttfärspajoch fick upp ett recept från bloggen á la Linda som jag använde som grundrecept och ändrade lite så det passar min "diet" och våra smaker
Förra veckan lagade jag den här goda rätten med fläskfilé och kantareller. Salt och sv. Skär fläskfilén i en cm tjocka skivor, bryn köttskivorna i smör och krydda med salt och svartpeppar
Lägg ingredienserna till pajdegen i en matberedare och kör ihop till en deg. Detta gör att jag får en hel del gjort på förmiddagen, så häromdagen lagade jag dessa köttfärspajer
Och dessutom fick kan sin drömtårta, han har önskat sig en Bilxten Mc Queen-tårta och det fick han. Efter allt firande var vi egentligen inte speciellt hungringa, men lite kan man ju alltid äta och dessutom behövde vi matlådor tills imorgon
Strimla baconet och fräs i stekpanna. Lägg i smöret bland baconet och fräs färsen smulig. Dela, kärna ur och strimla paprikorna och låt fräsa med ett par minuter
Dela smöret i bitar och lägg det tillsammans med mjölet i en skål. Tillsätt kvarg, fond och salt. Arbeta snabbt ihop degen och tryck ut den i en pajform
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.