I helgen bakade jag fluffiga härliga tekakor som var glutenfria. Lyckan i en liten ask när de smakade så fantastiskt gott alltså och konsistensen var precis som tekakor bakade med vanligt mjöl
Mjuka och luftiga glutenfriatekakor. Glutenfriatekakor med havre (ca 10 st)25 g jäst. 2 dl glutenfria havregryn. Dela degen i ca 10 delar beroende på vilken storlek du vill ha på dina tekakor. Kavla ut dem till tekakor, ca 1/2 cm tjocka. Nagga tekakorna och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. 2 dl glutenfria havregryn
De glutenfria hönökakorna ( originalreceptet kommer härifrån) som jag har tipsat om flera gånger. Förra helgen fyllde jag på frysen med Adams absoluta favoritbröd
10 tekakor. 4 dl glutenfria havregryn (tex semper eller friends of Adam). Jag smaksatte mina tekakor med 1tsk brödkryddor men det är lika gott utan 10 tekakor 5 dl mjölk. 4 dl glutenfria havregryn (tex semper eller friends of Adam)
Vad passar bättre till frukost en lördagmorgon än nygräddade tekakor. Pensla tekakorna med ägg. Platta till tekakorna med handen, ca 1 cm tjocka, och lägg dem på bakplåt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.