Igår provade jag att göra det kalljästa brödet i en grövre variant med dinkel och linfrön. Forma till små frallor eller klicka ut degen direkt på en plåt med bakplåtspapper
Små frukostbröd med kli och linfrö. Jag gillar att baka bröd med kall degvätska eftersom de har lång jästid, vilket gör det möjligt att göra andra saker under tiden degen jäser
Fantastiskt gott med smör, ost och kanske lite marmelad. Idag använde jag mig av rågmjöl, linfrön och gula russin men vill man göra ljusa bullar kan du ta enbart vetemjöl
Häll i allt mjöl och rör allt till en jämn smet, avsluta med att blanda i solroskärnor. Täck formen med en bakhanduk och låt därefter degen jäsa i rumstemperatur i en timma
Skåra dem med en kniv så de är lättare att bryta isär när de är färdiggräddade. ½ dl linfrön. Grädda i 10-12 min tills de fått en fin gyllenbrun färg servera nygräddade med ost och marmelad
Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på pärlsocker och mandel. Om man så önskar, så kan man även glasera bullarna med lite florsockerglasyr strax innan de skall serveras
Tryck/kavla försiktigt ut degen på en långpanna med bakplåtspapper. Pudra över vetemjöl med en sil. Täck löst över degen med plastfilm och förvara kallt över natten, ex-vis i ett kylskåp
Att kalljäsa bröd över natten är riktigt smidigt om du vill ha nybakta frallor till morgonen. Just dessa gjorde jag till en buffé när vi hade en liten släktträff i mellandagarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.