På tal om julgodis kör jag nu en slutspurt på det och här kommer recept på 3 sorters smarrigt julgodis som också är jätteenkla att göra. 25 g smör. 25 g smör
Årets julgodis-tillverkning är minst sagt i full gång här hemma. 50 g smör. 50 g smör. 125 g marabou mintkrokant. 50 g smör. 125 g marabou mjölkchoklad. 50 g smör. 50 g smör. 125 g marabou mintkrokant. 50 g smör. 125 g marabou mjölkchoklad
Tre sorters kakor. Grädda i 175 grader i ca 10 min när de är färdiga och varma skär du snittkakaor på diagonalen klart. Grädda kakorna i 175 rader i ca 10 min klart. Grädda dessa kakor i 175 garder i ca 8 min. 58 |. 175 grader. 175 r. 175 g
Jordgubbar och lime har klara ler-och-långhalm-kvaliteter. Här kan du följa 175 grader på Instagram. 5. 5. Visst, tiden mellan hägg och syrén var kort i år
3,5 dl vetemjöl. 50 g kokosfett (av något slag, dock ”stelnat”). 2,5 dl socker. Koka upp ingredienserna i en större kastrull till 125 grader. Vid 120-125°C ger mjuk kola. Vid 140-145°C ger hårda kolor med lite seg mitt i. 1,5 dl vispgrädde. 1,25 dl socker. 50 g smör. Relaterat 3,5 dl vetemjöl. 50 g kokosfett (av något slag, dock ”stelnat”). 1,5 dl vispgrädde. 1,25 dl socker. 50 g smör
Här kommer 10 sorter som är gjorda på en deg. Degen11dl vetemjöl500g smör eller margarin5tsk bakpulver3msk vaniljsocker4dl. 500g smör eller margarin. 5tsk bakpulver
Jag har gjort fyra sorters julgodis. 1,5 msk kanel. 1,5 msk kakao. 125 g nougat. 250 g mandelmassa. 150 g choklad. 5. 5. 1,5 msk kanel. 1,5 msk kakao. 125 g nougat. 250 g mandelmassa. 150 g choklad
-) Så jag hoppas vi ses imorgon. -). Imorgon firar P4 Kalmar 35 år och då är det småkaksfest i Martin (Halv 8 hos mig/Kallskänken/Receptfritt) Nilssons trädgård mellan klockan 10-13. Jag hoppas på att få mumsa i mig mååånga (kanske rent av 35 stycken. 1-1 ½ tsk kanel. Sätt ugnen på 225°. Sätt in i ugnen i 10-15 minuter tills smördegen fått lite färg. 35 år och. 1-1 ½ tsk kanel
1-2 stora rivna rödbetor. 5 cl vodka. Vad man än tänker ha på sitt julbord, klassiskt julbord, kalkonjulbord eller något helt annat så tycker jag ändå den gravade laxen är given på julbordet
Hade jag bakat en massa sorter i flera dagar (som jag brukar göra) hade frysen varit full med kakor och jag hade nog inte kunnat motstå frestelsen och hade tänkt alldeles för ofta "Ska bara ta en liten"
Här hittar du mitt julinlägg från förra helgen med 7 sorters glutenfria kakor. 50 g kokosolja. ev 1-2 tsk honung eller annan sötning. Gelégodis ca 50 bitar. 10 gelatinblad eller 5 tsk gelatinpulver. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. 100 g mörk choklad 85-90%. Koka upp och låt puttra på svag värme i 15 minuter, rör då och då. 50 g 70-90% mörk choklad. 25 g kokosolja. ½-1 tsk malda nejilkor. 1-2 krm flingsalt. 100 g mörk choklad 70-90%. 50 g ekologisk kokosolja. 50 g kokosolja. Gelégodis ca 50 bitar
- Riven kokos. Tyvärr är de flesta sorters julgodis som går att köpa i affären fulla av socker och andra tillsatser och är därför inget vi vill stoppa i våra kroppar
Blanda rosmarinhacket med flingsalt, vit- och svartpeppar. 1,5 dl creme fraiche. 1,5 dl creme fraiche. Såhär i mellandagarna är det dags att fundera på hur mycket mer man kan äta innan man spricker
Ingredienser till ca 35st saffransbullar. (På bilden är det dubbla satser)50g Jäst100g Smör, osaltat5dl Standardmjölk, 3%250g Mager Kesella kvarg1,5gSaffran1,5dlSocker0,5tsk Saltca 17dl Vetemjöl1st, Ekologiskt äggRussinPärlsockerSåhär kan man göra. Låt degen jästa övertäck i ca 50min. 5. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ugn ca 225g, ca 8min. (Kransar 175g ca 30-40min beroende på storleken på kransen)Tips. 50g Jäst. 5dl St. 250g Ma. 1,5g Saffran. 1,5dl Socker. 0,5tsk Salt. 175g ca. 30-40min beroende på storleken
Först fyller jag halva frysen med sockerkaksrester efter ett antal misslyckade försök med att få fram ett recept på den här chokladkakan med cream cheese-fyllning
Skär den i "silliknande" bitar -jag delar först på längden och sedan i snedskurna bitar. Tillsätt försiktigt olja - först droppvis och senare i en mycket fin stråle - under kraftig vispning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.