Känn med sticka så kakan är torr och färdiggräddad. Klä en sockerkaksform 1,5 l med bakplåtspapper och häll i halva smeten, strö över lingon och sötning, fördela resterande smet över
Börja med att förbereda lingonfyllningen dagen före resten av bakningen, eller ett par timmar före. Vispa upp den kalla gräddblandningen med elvisp tills den tjocknar
En härlig rulltårta med pepparkakssmak som tillsammans med en krämig och lite syrlig lingonfyllning ger en oemotståndlig och alldeles underbar smakupplevelse
Denna kaktårta gjorde jag till min sambo som inte gillar grädde eller några andra krämer i tårtor. Bottarna monteras på varandra och smaksätts med ChokladBaileys
-Två små rundlar, en större och en mindre att trycka ut degen med. Testa att rulla en boll, går det bra och den inte känns smulig så är det lagom med philadelphia
Bred lingonfyllning i ett jämnt lager på den svala kakan. Täck med en lätt fuktad kökshandduk. Låt koka tills det går att rulla en kula när man droppar lite smet i ett glas med kallt vatten
Ta ut formen ur ungnen och lägg i päron och lingonfyllningen. Skala och skär päron i klyftor, blanda lingon med strösocker och majsstärkelse eller potatismjöl
Vispa äggvitorna till ett hårt skum med elvisp. Sikta blandningen av mandel och florsocker över äggvitorna och blanda försiktigt ihop smeten med en slickepott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.