-) Ochsaffransbullar ska inte penslas med ägg. Och sen kombinerar man det hela med den gamla välkända principen att "allt blir godare med smör" så får man detta resultat
Idag bjuckar jag på vanliga lussekatter (fast utan russin då ingen i familjen gillar det) ochsaffransbullarmed mandelmassa, massa smör, kanel och socker
Här får du mitt recept på mjölkfria Saffransbullarmed tranbär och mandelmassa. Jag är inte ett stort fan av lussekatter men saffransbullar fyllda med mandelmassa är en helt annan sak
Har fått förfrågningar om att dela med mig av mitt alldeles egna recept till att göra saffransbullar eller helt vanliga lussekatter (ta då bort fyllningen)
Mortla saffranen med en nypa socker och rör sedan ut detta i det heta smöret. Hacka smöret i mjölet, antingen i en matberedare eller på bakbord med hjälp av en kniv
Jag brukar alltid baka lussekatter till jul, men i år tänkte jag testa något nytt och då blev det saffransbullarmed en supergod fyllning gjord på smör, socker, mandelmassa och apelsin
När vi dock alla var färdiga och väskor packade med ombyten och frukt så ska vi då åka. Kör i maskinen (eller med degkrokarna) tills du fått en fin men väldigt lös deg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.