Kaiserschmarren med jordgubb- och apelsinkompott
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g jordgubbar, färska
  • 12 apelsiner
  • 1 några kvistar thaibasilika
  • 12 msk mörk rom
  • 12 msk lönnsirap
  • 13 ägg
  • 13,5 dl vetemjöl
  • 16 dl mjölk
  • 12 tsk bakpulver
  • 10,5 tsk salt
  • 12 msk smör
  • 12 dl vispgrädde
  • 1 socker, att pudra över
  • 1 vaniljpulver, att pudra över
  • 1 kanel, att pudra överJordgubb- och apelsinkompott
  • Tvätta, snoppa och kvarta jordgubbar. Skala och filéa apelsinerna. Finhacka några kvistar thaibasilika. Lägg frukterna i en skål och blanda samman med basilikan. Smaka av med lite rom och lönnsirap. Låt stå och dra en stund så att smakerna går ihop. Kaiserschmarren
  • Vispa ut äggen med mjölet till en slät smet. Tillsätt mjölk, bakpulver och salt. Vispa slätt. Smält smör i en varm stekpanna och häll ner i smeten. Häll ner all smet i en stekpanna och stek pannkakan på låg värme tills den har stelnat. Vänd på pannkakan och riv den i småbitar med en stekspade. Stek och vänd de trasiga bitarna så att så mycket som möjligt av pannkaksbitarna får stekyta, ytan ska gärna vara lite frasig. Servering
  • Vispa grädde. Pudra socker, vaniljpulver och kanel över pannkakan och servera den tillsammans med kompotten och lättvispad grädde.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.