1 kanel,
att pudra överJordgubb- och apelsinkompott
Tvätta, snoppa och kvarta jordgubbar. Skala och filéa apelsinerna. Finhacka några kvistar thaibasilika. Lägg frukterna i en skål och blanda samman med basilikan. Smaka av med lite rom och lönnsirap. Låt stå och dra en stund så att smakerna går ihop. Kaiserschmarren
Vispa ut äggen med mjölet till en slät smet. Tillsätt mjölk, bakpulver och salt. Vispa slätt. Smält smör i en varm stekpanna och häll ner i smeten. Häll ner all smet i en stekpanna och stek pannkakan på låg värme tills den har stelnat. Vänd på pannkakan och riv den i småbitar med en stekspade. Stek och vänd de trasiga bitarna så att så mycket som möjligt av pannkaksbitarna får stekyta, ytan ska gärna vara lite frasig. Servering
Vispa grädde. Pudra socker, vaniljpulver och kanel över pannkakan och servera den tillsammans med kompotten och lättvispad grädde.
riv chokladen med rivjärn eller kör den mixern. Blanda socker, havregryn och mjöl i en bunke. Servera med lättvispad vaniljsås, spary grädde eller vaniljglass
Garnera med jordgubbar. Blanda nutella och mascarpone. Man kan frysa skapelserna innan man garnerar dem med jordgubbar men här stod de bara en timme i kylskåp
Jo man tittar i fruktkorgen och hittar nektariner, man tittar i frysen och hittar jordgubbar, man tittar i kylen och hittar smör, man tittar i skafferiet och hittar mjöl och socker och en tetra med vaniljsås, saken är klart på med ugnen och börja laga en härlig smulpaj
Fyll på med krämen och varva resterande smet med mandelspån på toppen. Mapelsyrup är ju socker det med, men mycket bättre än vanligt socker i alla fall
Börja med att göra smuldegen. Och då passar väl en glutenfri jordgubb- & rabarberpaj toppenbra att servera till fika eller som en god efterrätt efter maten
Den ena var med färska jordgubbar och lemoncurd, och den andra var med päronmousse och vaniljkräm. Det är inte det godaste jag har gjort, men folk åt med stora munnar så det var ju inte dåligt heller
Det firade jag och Milo genom att göra lite frukt glass. ) Denna läskande fruktglass/sorbet tar endast några minuter att göra och du behöver endast 2 ingredienser. 4 st kiwiCa 200 g jordgubbar (frysta el färska)Mixa kiwin och jordgubbarna försigLägg fruktmoset i en isglassform, knacka lite lätt i bordet så ev luftbubblor försvinner
Mixa ihop alla ingredienser och späd med mjölk om den blir för tjock. Den här smoothien blev min frukost tillsammans med ett finncrisp med keso och kalkon och ett med kaviar och ägg
Dra av kastrullen och mixa bären med en handmixer. Här bjuder jag på ett busenkelt recept på en hälsosmart saft, gillar extra mycket när det är enkelt och gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.