Visst kan man ju använda sig att buljongtärningar eller fond på flaska, och det gör jag också, men de är ju inte jättebilliga de där flaskorna så när jag får chansen så gör jag min egen fond
Vispa ihop sky och vatten, soja, köttfond, vin och potatismjöl. 2 msk koncentrerad köttfond. Salta och peppra och bryn fläskfilén runt om i smör i en het stekpanna
2 msk köttfond. Snö och regn blandat. suck, ja man kan tycka vad man vill om vädret men lite mysigt är det allt, i alla fall när man är inomhus och äter god mat
1 msk köttfond. 1 msk köttfond. Pulled beef, sallad och kebabsås. Pulled pork är väldigt populärt just nu men något jag sett mer och mer på sistone är pulled beef
Det jag gjorde annorlunda var att använda 100 % nötfärs och inte 50/50 av nöt- och blandfärs, köttfond i stället för kalvfond och kinesisk soja i stället för Kikkoman. 1 msk köttfond. 1 msk köttfond
4 rejäla portioner30 skivor falukorv (nästan en hel falukorvsring blev det)30 tomatskivor, gärna körsbärstomater30 ostskivor5 dl mellangrädde3 msk hackad bostongurka1 msk dijonsenap1 msk ketchup2 msk köttfond (jag använde en liten fp av Fond du Chef)Några droppar stark chilisåsServera med potatismos eller ris
30 ml Köttfond. Börja med att värma upp din gjutjärnsgryta eller kastrull med lite smör, lägg i fransyskan, salta och peppra, låt den sedan få färg runt om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.