Här kommer ett gott recept på köttfärspaj som jag brukar göra och den har lite mer sting i sig än en klassisk köttfärspaj eftersom jag har i sambal oelek och färsk riven vitlök vilket ger mer smak
Jag sökte på köttfärspaj och fick upp ett recept från bloggen á la Linda som jag använde som grundrecept och ändrade lite så det passar min "diet" och våra smaker
Finhacka löken och fräs i lite olja tillsammans med köttfärsen, krydda med salt, svartpeppar och ev. Tryck ut i en pajform och ställ kallt medan du fixar i ordning köttfärsröran
Men innan dess så blir det en tur ut till sonen, gosa med barnbarnen och titta till alla djuren. Vi hade också hjälp av Millian och Milton, nu är det lite jobbigare för Milton som inte har lärt sig att gå än… så han fick sitta största delen i vagnen
Ett ur högen är en gulasch packad med smaker som du med fördel serverar med gräddfil och ett gott bröd (gärna rostat eller grillat med både smör och ost som får smälta lite
Den blev riktigt god, medsting av cayennepeppar. En av mina ambitioner är att laga dagens lunch dagen innan för att det är så bekvämt att bara gå hem och värma maten och sätta sig för att äta i lugn och ro tillsammans med sambon som har lunch samtidigt
Ni måste prova detta recept, såå gott och med chilin så blir det en alldeles lagom hetta som absolut inte tar över, men visst kan ni utesluta den om ni vill, men våga prova
Toppen medlite färsk basilika. Krämig tomatsoppa medsting. Det serverades en supergod krämig tomatsoppa med creme fraische ett gott bröd jag köpt på COOP
Nagga botten med en gaffel. 200 grader tills stanningen stelnat och pajen fått lite färg. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen i matberedaren snabbt, låt den helst vila en stund i kylen
Denna pajen kom till på ett liknande sätt en gång - köttfärspaj efterfrågades, och sen hade jag lite broccoli som jag inte riktigt hade någon plan för, så det fick göra köttfärsen sällskap i pajskalet
Häromdan pratade jag med Flacken och frågade lite om pajen, och han berättade att det egentligen är en helt vanlig köttfärspaj men att hemligheten är att använda extra ost
I med tomatpuré, köttbuljong, svartpeppar och lite vatten. Har man köttfärssås klar i frysen går den här göra på ett litet kick eftersom man då slipper ett moment
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.