I somras efterlyste vi recept medröda linser och Sandra bidrog med sin “solklara favoritâ€. Och nu när höstkylan bitit sig fast så är det gott med en värmande soppa
Fräs linser, potatis och lök snabbt i en kastrull med olja. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan med smörgås med grillad kyckling, sallad och basilika
Servera soppan medbröd och ost. Löken ska inte få färg, bara bli lite genomskinlig. 1 stor finhackad gul lök1-2 msk olja eller smör1-2 tsk paprika pulver3 dl röda linser1 1/4 liter svag buljong2 råskalade tärnade potatisarCa 2 msk tomatpuré 1 tsk salt + lite svartpepparFräs löken i en kastrull på låg värme och få i så lite fett som möjligt. 3 dl röda linser. 1 1/4 liter svag
Börja med att skölja linserna, skala eller borsta potatisen och ansa och skölja purjolöken. Fräs purjolöken, potatisen och eventuella andra grönsaker du tillsatt i matfettet på medelvärme, strö över paprikapulvret och rör om
Vegetariskt minst en dag i veckan är inte så dumt, det gäller bara att komma på lite nya rätter. Servera gärna med en klick gräddfil och ett bröd att doppa i soppan
röd chilifrukt, urkärnad och hackad. Smaka av med citron. röda linser, sköljda i kallt vatten. Servera med små skålar av olika tillbehör, till exempel crème fraiche, fetaost, skinka, korv, wokad salladskål eller grillade grönsaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.