Snitta dadlarna på längden och kärna ur dem. Stoppa in en mandel i varje dadel. Baka i 225° varm ugn i ca 10 minuter tills baconet är knaprigt och servera på fat eller liten snapasgaffel
Jag använde också mitt ganska nyinköpta durramjöl, tillsammans med mörkt bovetemjöl och rårismjöl. ½ dl olja - kokosolja blev det den här gången, men det går bra med raps, hampa, avocado- eller mandelolja
ca 25 st 2 dl sötmandel 100 g urkärnade färska dadlar 2 msk agavesirap 2 msk kokosolja 3 msk kakao 1/2 tsk pepparkakskryddor 1 krm salt ca 2 dl rostade mandelspån Lägg till i inköpslistan
Veckans fisk blev lax med en kräm på blåmögelostoch färskost. Mosa mögelost och blanda med Philadelphiaost och bred krämen över laxen (jag brer på ostkrämen och strör över mandeln efter att laxen stått i ugnen en stund, det blir inte lika rinnigt då)
med mandlarna, hälften av dadlarna och all vätska och tillsätt resten av ingredienserna eftersom. Ett gäng vänner samlades, åt pannkakslunch tillsammans, välkomnade våren och utbytte presenter till en anonym mottagare, typ som julklappsspelet fast på våren
Förstärker man salladen med lite lufttorkad skinka eller knaperstekt bacon klarar den sig utmärkt på egen hand, som lättare lunchrätt vid något annat tillfälle
När du är nöjd med konsistensen, i med resten av valnötterna och mixa några sekunder. Man kan skippa kakaonibs om man inte har det hemma eller hittar i butiken, men det blir supergott med lite extra crunch
Det var min äldsta dotters barndomskamrat och bästa vän Hilda som gifte sig med sin sambo Martin, ochmed lilla dottern Elisabet som söt och lite motsträvig brudnäbb
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.