1 örter,
hackade t ex persilja, timjan, basilika + 1 dl
1
potatis
1 några
kvistar libbsticka, eller slätbladig persilja
1 Maizena
majsstärkelse
1 bönor,
t ex vaxbönor och gröna bönorGör så här: Sätt ugnen på 200°. Blanda färs, 1 tsk salt, 1 krm peppar, ägg och 1 dl kalvfond. Platta ut färsen på ett bakplåtspapper till en rektangel, ca 20 x 30 cm. Bre på färskosten på köttfärsen och strö över 1 dl hackade örter. Rulla ihop färsen till en limpa med hjälp av papperet. Stek limpan, med papperet under, mitt i ugnen ca 35 min. Pensla efter halva tiden med vätskan som bildas. Skala och koka potatisen. Grovhacka libbstickan. Mosa potatisen tillsammans med libbsticka, 1 tsk salt och 1 krm peppar med en gaffel. Rör ut 2 dl kalvfond med majsstärkelse och 1 dl hackade örter i en kastrull. Koka upp. Servera köttfärslimpan med potatisstomp, sky och bönor. Ca 480 kcal per portion
Kolla så att köttfärslimpan är genomstekt med en provsticka. Från att inte ha gjort köttfärslimpa själv någonsin, har jag nu gjort köttfärslimpa för tredje gången inom en förhållandevis kort tidsperiod
Har ni testa göra köttfärslimpamed en påse löksoppa (pulver) i. En lite miss gjorde jag dock genom att blanda ner all soppa åt gången och köttfärslimpan blev då lite lös i konsistensen
köttfärslimpamed bacon och svamp. Jag blandade sedan i löken, ägget och färsen i ströbrödet, och blandade sedan i ORDENTLIGT med salt och peppar, chili- och paprika-pulver
Till exempel så är det ett bra tips att både låta linfröna stå i blöt och att förbereda grönsaksröran som linserna ska blandas med, under tiden som linserna kokar
Tillsätt lökfräset, hackade ansjovisfiléer, blandfärs samt salt och ägg och arbeta samman till en smet, men försök att inte överarbeta färsen för då kommer köttfärslimpan bli kompakt
Blanda färsen med salt och peppar i matberedaren. Låt färslimpan vila cirka 10 minuter innan den skärs i skivor och serveras med gräddsås, löken, grönsaker och potatis eller ris
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.