Köttfärslimpa med örtsky
alltommat.se
alltommat.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • nötfärs
  • 1 salt, + 1 tsk salt
  • 1 svart­peppar, nymald + 1 krm svartpeppar
  • 1 ägg
  • 1 kalvfond, + 2 dl utspädd kalvfond
  • 1 färskost
  • 1 örter, hackade t ex persilja, timjan, basilika + 1 dl
  • 1 potatis
  • 1 några kvistar libbsticka, eller slätbladig persilja
  • 1 Maizena majsstärkelse
  • 1 bönor, t ex vaxbönor och gröna bönorGör så här: Sätt ugnen på 200°. Blanda färs, 1 tsk salt, 1 krm peppar, ägg och 1 dl kalvfond. Platta ut färsen på ett bakplåtspapper till en rektangel, ca 20 x 30 cm. Bre på färskosten på köttfärsen och strö över 1 dl hackade örter.  Rulla ihop färsen till en limpa med hjälp av papperet. Stek limpan, med papperet under, mitt i ugnen ca 35 min. Pensla efter halva tiden med vätskan som bildas. Skala och koka potatisen. Grovhacka libbstickan. Mosa potatisen tillsammans med libbsticka, 1 tsk salt och 1 krm peppar med en gaffel. Rör ut 2 dl kalvfond med majsstärkelse och 1 dl hackade örter i en kastrull. Koka upp. Servera köttfärslimpan med potatisstomp, sky och bönor. Ca 480 kcal per portion
  • 18 g fett 32 g protein
  • 30 g kolhydrater

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.