Köttfärsbiffar
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 gram blandfärs
  • 15 msk ströbröd; eller 2 mosade kokta potatisar; eller 1 dl havregryn
  • 11/2 finhackad eller riven gul lök
  • 11,5 dl mjölk
  • 11 tsk socker (valfritt)
  • 11 ägg, normal storlek
  • 11 tsk salt
  • 11 krm svart- eller vitpeppar
  • 12 msk smör eller olja att steka iFörbered tillbehör som potatis och grönsaker om du vill ha det till. Sätt ugnen på 175 grader om du väljer att steka klart köttfärsbiffarna i ugnen. Du kan steka klart dem i stekpannan också - gärna under lock eller en bit folie. Blanda mjölk och ströbröd i en skål. Låt svälla medan du hackar löken. Skala och hacka gul lök fint. Man kan också riva löken grovt på rivjärn. Blanda köttfärs, lök, socker, ägg, salt och peppar med ströbrödet i skålen till en jämn smet. Blanda inte för mycket då blir färsen trådig. Är du osäker på smaken så värm en stekpanna och stek ett litet smakprov - mest för att du ska kunna blanda i mer salt och peppar om du vill det. Dela upp köttfärssmeten i 8 - 10 delar och forma till bullar som du sedan plattar till biffar och lägger på en bricka, tallrik eller fat smord med lite olja. Bryn köttfärsbiffarna på varje sida i en stekpanna, 3-4 minuter på varje sida. Du kan steka i lite olivolja, matolja och/eller smör. Bryn 3-4 stycken i taget. Lägg över efterhand i en ugnsform eller på en tallrik. När du brynt alla biffar ställer du in dem att steka klart i ugnen ca 10 minuter. Eller lägg tillbaka alla biffar i stekpannan och stek på låg värme under lock eller folie tills de är genomstekta ca 10 minuter. Köttfärsbiffarna är klara att servera med önskade tillbehör.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.