15 msk
ströbröd; eller 2 mosade kokta potatisar; eller 1 dl havregryn
11/2 finhackad
eller riven gul lök
11,5 dl
mjölk
11 tsk
socker (valfritt)
11 ägg,
normal storlek
11 tsk
salt
11 krm
svart- eller vitpeppar
12 msk
smör eller olja att steka iFörbered tillbehör som potatis och grönsaker om du vill ha det till. Sätt ugnen på 175 grader om du väljer att steka klart köttfärsbiffarna i ugnen. Du kan steka klart dem i stekpannan också - gärna under lock eller en bit folie. Blanda mjölk och ströbröd i en skål. Låt svälla medan du hackar löken. Skala och hacka gul lök fint. Man kan också riva löken grovt på rivjärn. Blanda köttfärs, lök, socker, ägg, salt och peppar med ströbrödet i skålen till en jämn smet. Blanda inte för mycket då blir färsen trådig. Är du osäker på smaken så värm en stekpanna och stek ett litet smakprov - mest för att du ska kunna blanda i mer salt och peppar om du vill det. Dela upp köttfärssmeten i 8 - 10 delar och forma till bullar som du sedan plattar till biffar och lägger på en bricka, tallrik eller fat smord med lite olja. Bryn köttfärsbiffarna på varje sida i en stekpanna, 3-4 minuter på varje sida. Du kan steka i lite olivolja, matolja och/eller smör. Bryn 3-4 stycken i taget. Lägg över efterhand i en ugnsform eller på en tallrik. När du brynt alla biffar ställer du in dem att steka klart i ugnen ca 10 minuter. Eller lägg tillbaka alla biffar i stekpannan och stek på låg värme under lock eller folie tills de är genomstekta ca 10 minuter. Köttfärsbiffarna är klara att servera med önskade tillbehör.
Värm ugnen till 200 grader. Blanda havregryn, ägg, gräddfil, färs, pulver och svartpeppar. Smörj en rymlig långpanna eller ugnsform med olivolja, lägg i färsen och forma den till en limpa
0,5 gul lök 0,5 morot 1 selleristjälk 500 g högrevsfärs, grovmalen 100 g fläskfärs 5 dl rött vin 2 msk tomatpuré 7 lagerblad (färska eller torkade) 3 burk hela konserverade tomater (à 400 g) 400 g spaghetti 50 g smör 75 g parmesanost, finriven ca 1 dl olivolja, till stekning salt svartpeppar, nymalen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.