Blanda all bärvätska i en kastrull och blanda med socker. Så vi kokade saft på förra årets skörd. Nu när det är hög tid att skörda bär till sylt och saft eller bunkra upp förrådet i frysen, kan ej frysen vara full av bär från förra året
Förrättsmiddag innebär att man skippar huvudrätten och går påmed flera förrätter istället. Att blanda tomaterna med osten innan gör också att rätten håller rakt igenom, istället för att osten går åt direkt vilket är fallet när den bara hamnar ovanpå
Värm en stekpanna och stek rabarberbitarna i smör tillsammans med agavesirap och vanilextrakt. Jag har länge tänkt skicka efter detta mjöl, för jag har aldrig sett det i en butik, men så kom jag att prata med en kompis om det, och det visade sig att hon hade mjölet hemma
Myntan smälter in bra med övriga ingredienser. Jag använde min bakmaskin idag och då är det bara att hälla i allt och trycka på program sylt och dryga timmen senare är allt klart
Skiva jordubbar ochrabarber i fina tunna bitar och blanda dem med florsocker och vetemjöl. Jag fick verkligen full uppvaktning med serverad frukost, en målad tavla, ett fint brev och massor av kramar
Lägg dem på en plåt och salta och peppra. Det ska vara två skivor av allt på varje skyskrapa. Under tiden, dela det halva blomkålshuvudet i småbitar och koka upp i mjölk tillsammans med färsk timjan
Skiva chèvre (ganska så väldigt mycket) och lägg på, sedan gör du samma sak med fikonen. Kavla ut till önskad storlek och form med hjälp av extra mjöl och kavel, för att få den rikktigt tunn så rekommenderar jag att kavla mellan två bakplåtspapper (obs, går ej om degen är för kletig)
Grekiska köttbullarpå lammfärs och fetaost, med ugnsrostad potatis, tsatsiki och vitkålsallad. De lite roligare köttbullarna passar barn likaväl som vuxna som tröttnat på "vanliga" köttbullar
Jag och min familj och min bästa vän med familj lever livet på Gotland. bakblogg, bästa rabarberpajen, bra fikarecept, citron, citron ochrabarberpaj, efterrätt, godaste rabarberpajen någonsin, inredningsblogg, mandelmassa, matblogg, rabarber, rabarberpajmed mandelmassa, sommarefterrätter, sommarfika, sommarmat, somrig rabarberpaj, systrarna m, systrarnam
För att avrunda årets rad av rabarberrecept här på Smaka & Se har jag valt en av mina favoritdesserter, en rabarbersorbetmed smak av campari - läskande och god
Lägg på två bröd medchèvrepå varje tallrik och toppa med lite lökmarmelad. Koka upp och låt koka under lock påmedelvärme tills betorna är mjuka (prova med en tandpetare, det kan ta upp till en timme)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.