2 dl
färska jordgubbar, 1 stjälk rabarber, 0,5 dl florsocker, 1 msk vetemjöl. Skiva jordubbar och rabarber i fina tunna bitar och blanda dem med florsocker och vetemjöl. Sedan vänder man ner detta i den färdiga grundsmeten för sockerkakan. Fyll en smord och bröad sockerkaksform. Grädda kakan mitt i ugnen ca 25-30 min Låt sedan kakan svalna och stjälp upp den på en tallrik. Kan serveras som den är eller med en kula vaniljglass.
Så blev det och vi gav oss ut på sjön med lunch och fika i picknickkorgen. Fikat bestod av köpekex ochvattenmelon, menlunchen var en potatissallad med bacon och sugar snaps
Frukosten är riktigt bra och väl tilltagen med yoghurt, frukt, äggröra, korv, bacon, pannkakor och flera olika sorters bröd, mängder av pålägg, kaffe, te, juice och självklart även olika sorters wienerbröd
Tänk på att om du använder färdiga bröd som tortilla, tunnbröd eller hönökaka så ska de inte gräddas så länge, bara så pass att osten smälter och pizzan ser fin ut
Det är lite otäckt att möta på dem faktiskt och med anledning av en händelse strax innan mors dag för några år sedan, måste jag bara berätta om ett möte jag hade med ett vildsvin
Hetta upp olja i en stekpanna och stek parathas gyllenepå båda sidorna. Både frön (fenugreek seeds) och blad (fenugreek leaves) från bockhornsklöver förekommer ofta som smaksättare i rätter från Indienoch Mellanöstern
Körde ett ordentligt styrkepass och ökade på lite vikter som jag kände att jag klarade av, det är otroligt kul att känna att man blir starkare och starkare för varje vecka som går
Hösten är ju här med sina underbara färger, frukt och svamp i skogarna. Har du inget rumstempererat smör så kör på defrost i mikron i några sekunder, men se upp så det inte blir flytande
Passa på att använd er av höstskördenoch gör då gärna palsternacksstompen. Lägg köttet i en ugnstålig gryta med lock, eller i en lergryta och tillsätt ävenlöken, rotfrukterna och fläsket
Eftersom korv är trendoch att jag förra sommaren fyndade en gammal köttkvarn från Husqvarna, tog jag chansen att gå en korvkurs på restaurang Allé för att lära mig mera
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.