Skär i små rutor och pudra med florsocker. Vispa socker och smör och tillsätt gradvis äggulorna. Rör i vatten och tillsätt mjöl och hårt vispade äggvitor
Vissa år ger mitt träd med surkörsbär, moreller, massor av bär - andra får jag knappt någonting. Att sitta och kärna ur dem för att göra sylt är något jag helt slutat med sedan det år alla syltburkar blev stulna vid ett inbrott
Körsbärskakan är glutenfri, och kan lätt göras helt mjölkfri med mjölkfritt margarin. Det är ett riktigt pillergöra att kärna ur körsbär, men det besväret glömmer man snart bort när man får lön för mödan med en sån här härlig kaka
Om man har bär över från all sommarplockning, som man varken hunnit frysa in eller göra någonting av, är den här kakan ett av de enklaste och godaste sätten att bli av med dem på
Så nu medans jag skriver här till er så njuter av även av ett glas rosé och hör hur min bror och svägerska fixar med kvällens grillmiddag så det är nog bäst jag skyndar på här så jag kan hjälpa till
I år föll valet på denna saftiga och goda kaka, fylld med blåbär och en krämig cream cheesesmet. Som om det inte skulle vara nog så är kakan dessutom toppad med ett krispigt smuldegstäcke
vispa äggen tillsammans med kokosmjölk, sötning och vaniljpulver fluffigt. Smultopping. lägg smöret i en matberedare tillsammans med kokosmjöl, mandelmjöl, kanel, vaniljpulver, kardemumma, sötning, valnötter och mandel
Kalva ut degen och klä en pajform med lös botten. Blanda allt till degen och ställ den kallt. Rör smör och mandelmassa smidigt, tillsätt äggen ett i taget
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.