Vissa år ger mitt träd med surkörsbär, moreller, massor av bär - andra får jag knappt någonting. Körsbärskaka 4 dl mjöl (en dl kan gärna bytas mot havregryn)100 g smör1 3/4 dl socker1 ägg3 tsk bakpulverBlanda allt till en deg (jag gör det i matberedare) och klicka ut den över moreller/äppelbitar i lämplig form
Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Smält smöret och blanda det med vattnet och rör ner i smeten tillsammans med kokos och mjöl blandat med bakpulver
Jag gjorde min på vildkörsbär som blivit kvar efter sommarens saft- och syltfrenesi, vilket blev helt fantastiskt gott, men det går lika bra att göra den med vinbär, blåbär, hallon eller varför inte allt på en och samma gång
Tysk körsbärskaka Även detta efter ett recept från boken I mormors skafferi. 1-2 msk vaniljsocker. Grädda på 150-175 grader cirka 25 minuter. 1-2 msk vaniljsocker
Tror inte att de skulle uppskatta om jag all inclusive-style och bara dyker upp till dukat bord. Dagens recept är en Körsbärskaka, ursprungligen ett franskt recept som jag gjort en del ändringar i
Ställ sen in kakan mitt i ugnen, 50-55 minuter eller tills den känns genomgräddad med en provsticka. Även den månad lämnar vi ett bidrag till månadens sötsak
Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Blanda bär, socker och vatten i en kastrull och låt stå och safta sig i 15-30 minuter. Koka upp och låt småkoka i 15-20 minuter
De här kakorna kommer jag att servera på juldagen till folk som inte uppskattar julpudding (jag). Servera dem varma med en klick sötad apelsinsmakande vispgrädde
Körsbärskaka. Mal under tiden den oskalade sötmandeln och bitter- mandeln i en mandelkvarn. Ostkakan daterar ända tillbaka till 1600-talet. Låt blandningen stå utan att röra i den i cirka 45 minuter, tills mjölken skär sig och ost- massa bildas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.