blandade grönsaker, t ex blomkål, morötter, broccoli, fänkål, gröna bönor, squash
1 lök,
blandad, t ex röd och schalotten
1
salt
1
vatten
1 ingefära,
hackad
1
senapsfrön
1
senapspulver
1
gurkmeja
1 röd
chili + 1 grön chili
1
lagerblad
1 mango,
i bitar
1 päron,
rivna
1 vitlöksklyftor,
hackade
1
äppelcidervinäger
1
socker
1
majsena
1
honung (valfritt)
1 olja
till stekningDel 11. Skär grönsakerna i små bitar. Blanda salt och vatten, lägg i grönsakerna. De ska täckas av vatten.2. Låt dra några timmar, lägg en tallrik ovanpå som tyngd, så de hamnar under ytan. Du kan även ha dem i kylen över natten.Del 21. Häll grönsakerna i ett durkslag.2. Stek försiktigt kryddorna i olja. Tillsätt vinäger, frukt och vitlök.3. Koka upp och lägg i de avhällda grönsakerna samt socker. Koka 15 minuter eller tills de börjar mjukna.4. Blanda majsena med 1 dl vatten och rör ner mot slutet av kokningen, smaka av med honung. Häll på väl rengjorda glasburkar.
Servera i kalla bitar ihop med en klick piccalilli och en god öl. Var någonstans var vi nu igen … Jo, nu är det dags att blanda ingredienserna till hot water crust pastry
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.