Pepparkaksburken är fortfarande halvfull med goda julpepparkakor av olika form och smak. Den här efterrätten komponerade jag hastigt och lustigt häromdagen
Rör margarin, socker och sirapsmidigt. Tillsätt vatten, kryddor och bikarbonat och arbeta in mjölet. Låt degen vila över en natt (i rumstemperatur, i degbunken med en kökshandduk över)
Lägg socker, farinsocker, sirap och smör i en kastrull. Värm tills allt har smält. Låt det svalna lite. Blanda samman alla kryddorna och rör ner det i smeten tillsammans med grädden och konjaken
Smält matfett och socker i en kastrull. Tillsättsirap, vatten och kryddor. Blanda bikarbonateni mjölet och arbeta ini spadet och arbeta degen smidig på bakbord
Lägg socker, farinsocker, sirap och smör i en kastrull. Värm tills allt har smält. Låt det svalna lite. Blanda samman alla kryddorna och rör ner det i smeten tillsammans med grädden och konjaken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.