Här kommer en favoritirepris. Dessa pepparkaksgubbar gjorde jag för några år sen och de var riktigt goda, alldeles för goda för att hamna i glömska så därför lyfter jag fram receptet här igen
Skala och skär löken ibitar. Stek den mjuk i smör. Blanda kastanjepuré, mjölk och havregryn i en bunke. Mixa löken och russin med havregrynsblandningen
Skala och hacka löken fint och fräs den mjuk i en stekpanna med smör utan att löken får färg. Blanda i lök, ägg, senap, köttfärs och kryddor och blanda väl till en jämn smet
Hacka de torkade frukterna imindrebitar. Rör ihopbikarbonat och mjölsorterna i en rostfri bunke. Slå i yoghurten, nötterna, pumpafrön, kryddblandningen och de torkade frukterna samt sirapen
För ett tag sedan så lagade Håkan till en apelsinsås som vi hade till helstekt kyckling och en varm sallad med bland annat potatisklyftor, brysselkål, granatäpple och (hör och häpna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.