Häll jordnötsåsen, de passerade tomaterna, chipotle-pastan och timjan i grytan med kyckling, rör försiktigt om så att allt blandas, smaka av med socker, salt och peppar
Finhacka löken, skala vitlöken och finhacka. Skala de gröna kardemummakornen. Hacka/mal jordnötterna. Hetta upp plattan och sätt på en stor kastrull och häll ner en del av oljan, vitlöken, currypastan, cayennepepparn och den finhackade gula löken
Nu över till dagens middag som blev en riktigt god kyckling med jordnötsås och givetvis gör jag eget jordnötsmör, det är enkelt mixa bara 2 1/2 dl saltade jordnötter med 1 msk rapsolja till en slät massa
Bryn kycklingen i en stor gryta tills den börjar få fin färg. Häll på vatten och sätt på ett lock och låt sjuda i ca 10 minuter, ta sedan bort locket och låt vattnet sjuda tills den dunstast och kyckling är färdig
Dagens kyckling i salladsblad med jordnötsås blev grym. Det känns inte riktigt som Sichuan, ännu. Men. Det vietnamesiska köket är verkligen en guldgruva
2 msk jordnötsås. Som följd av att jag var i Chinatown igår, vilket ni kan läsa mer om här, kom jag också hem med ett stort paket med pak choi, denna asiatiska kål som jag har kommit att tycka väldigt mycket om
Jordnötsås. Kycklingspett serveras med jordnötsås, gurka, rödlök och ris. Godmorgon, frukosten är i full rullning, A och J bjuder alltid på gofrukost när vi här här och idag känner jag att det är extra skönt med service då jag är tokförkyld
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.