Smula jästen i degbunken och lös upp den med lite av den kalla mjölken. Tillsätt resten av mjölken, socker, kardemumma, mjölet lite i taget och smör i klickar till en lagom fast deg
Jordgubbsbullar innan gräddning, blev tyvärr inga fler bilder på dem. De här bullarna är perfekta om man inte gillar så sött fikabröd plus att det är väldigt sommriga då de innehåller hemmagjord jordgubbssylt eller köpt sådan om man inte orkar göra sin egen
Smula jästen i en bunke. Smält smör i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt degvätskan bli fingervarm. Häll lite av degvätskan över jästen och rör så att jästen löser sig
150g smör50g söt jäst1/2 tsk salt5dl mjölk1 dl socker1 liter mjöl. Var av 1 fjärde del vetemjöl, 3 fjärde delar Vetemjöl special1 ägg till penslingPärlsocker(hade inget hemma när jag bakade dom här)2 dl marsánrämjordgubbssyltSmält smöret i en kastrull och tillsätt sedan mjölken och värm den till 37grader eller fingervarmt
Jordgubbsbullar. Åååhh v i l k en härlig solig vacker Vårvinteronsdag det är Idag. Det droppar ifrån taken och plaskar i pölarna när man cyklar Vilket fint vårtecken
150g smör50g söt jäst1/2 tsk salt5dl mjölk1 dl socker1 liter mjöl. Var av 1 fjärde del vetemjöl, 3 fjärde delar Vetemjöl special1 ägg till penslingPärlsocker(hade inget hemma när jag bakade dom här)2 dl marsánrämjordgubbssylt Smält smöret i en kastrull och tillsätt sedan mjölken och värm den till 37grader eller fingervarmt
Jordgubbsbullar. jordgubbsbullar,. Sjunde semesterdagen - full rulle som vanligt. Frukost i växthuset var så härligt och solen behagade dessutom lysa idag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.