Och det är sannerligen inte vilken rabarberkaka som helst go´vänner. Jag hade trott att jag skulle få fira pingst med en kaka gjord på årets första rabarber, men det gick i stöpet
Ta av den från plattan och låt stå till den blir kall. På midsommarafton är det ju obligatoriskt med sommartårta och i år gjorde jag en glutenfri tårta med jordgubbar och rabarber på kokosbotten - suveränt god och lätt att göra
Även om man inte gillar de grövre brödsorterna, utan hellre använder sig av den glutenfria finmixen går det att få till brödet på ett bättre (och godare) sätt
Vid första tuggan så kastades jag i minnet tillbaks till mina barndomssomrar eftersom mormor ochgammelmoster alltid bjöd på rabarber och hyllesaft/fläderblomssaft till midsommar
Här är recept på Glutenfria frallor. Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Gå in på hennes blogg och botanisera bland många goda recept
Jag gjorde bottnarna på kvällen så jag la bara en handduk över och lät de stå över natten. Sonen har beställt tårta till Nationaldagen så nu har jag bakat en chokladtårta som jag hoppas är lika god som den ser ut
Glutenfria himmelska pannkakor med jordgubbar och raw vaniljsås. Jag älskar att äta bröd och jag har märkt att jag mår som allra bäst när jag äter glutenfritt bröd så det blir en hel del bakande här hemma
Täck över med bakduk, och låt jäsa i rumstemperatur en timme. Gojibär - som för bara något år sedan var svårt att få tag på utom i specialaffärer - hittar du numera överallt, både i vanliga livsmedelsbutiker, men också i alla hälsokostbutiker
Nagga ochställ in i kylen minst en timme. Igår när jag dristade mig ut på en promenad höll jag på att frysa näsan av mig trots att jag var inpälsad som en annan eskimå i nyinköpt lurvmössa med öronlappar
För ett laktosfritt alternativ använder du laktosfritt smör och grädde, och för ett helt mjölkfritt alternativ hoppar du över ostenoch använder mjölkfritt margarin och någon alternativ gräddsort som du tål
Att däremot använda ordentliga råvaror och laga mat från grunden är för oss självklart och har alltid varit, vi vill helt enkelt veta vad det är vi stoppar i oss och att det inte är fyllt med en massa (ursäkta språket) mög
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.