Här kommer Jessicas grötbidrag med tillhörande frukt- och bärsoppa. Jessicas korngrynsgröt i ugn. . Det börjar bli något av en tradition att äta gröt hemma hos varandra i vårt finska gäng
Smält smöret i en vid gryta. Ta fänkålen, purjolöken, tomaterna, paprikan och vitlöken, ej potatisen. Hacka dem i lagom bitar och fräs dem en liten stund i smöret
Nedan följer ett recept på en mycket god paj jag blev bjuden på i fredags. Jag har följt ingrediensangivelserna till fyllningen enligt det receptet jag fick ganska exakt, förutom att jag ökat pestomängden, men jag gjorde mitt "vanliga" fullkornspajskal
Pestopaj 6 port. Jag tror jag sagt det förr och jag säger det igen, paj är underskattat. Den är inte bara underskattad utan också enkel att göra och den kan varieras efter smak
400 g pasta (ev. glutenfri) 1 rödlök 4 klyfta vitlök 2 msk olja, till stekning ca 800 g krossade tomater (eller konserverade cocktailtomater) 1 tsk chiliflakes (minska om du inte vill ha det så hett som jag) 1 krm salt ca 250 g mozzarellaost 2 dl parmesanost, finriven [ca 40 g] svartpeppar, nymalen olivolja, god, till servering färsk persilja, finhackad till servering
Förra helgen hade vi besök av Catherine och Samuel samt dottern Isabel. Eftersom våra småtjejer kan sätta i sig en hel del mat när det passar så bestämde jag mig för att göra en stor paj
Dagens rätt är inspirerad av Bonniers Kokbok. Pajen färdades från en holm till en malm,det gick väldigt bra att åka tunnelbana med pajen och den hann bli lagom ljummen vid ankomst hos J
Jessica hade med sig en helt gudomlig kaka då vi åt middag, den smakade juligt av kryddor som kardemumma, kanel, ingeföra, godis av jordnötssmöret och helt fantastiskt av banan och valnötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.