Det är snarare regel än undantag nu för tiden att vi bjuder på mat som kan förberedas på ett eller annat sätt dagen innan så att vi kan hänga med våra kompisar istället för att styra upp matlagningen från grunden
Börja med att steka kycklingen med vitlöken så det får färg runt om. Lägg sedan i paprika, zucchini, salladslöken, buljongen, krossade tomater, creme fraiche och alla kryddorna
Zucchiniröran, med eller utan crème fraiche, går också att använda som fyllning i t. Hetta upp oljan i en stor stekpanna med hög kant och tillhörande lock
Dagens lasagne blev en rejäl på tre varv majsplattor med en hel förpackning Oatly iMat förvandlad till bechamelsås med lite majsstärkelse ( OBS, iMat är inte naturligt glutenfritt, välj annan växtbaserat grädde om ni är osäker på att klara den ), grillad paprika, zucchini, champinjoner, röda linser som kokat sig krämiga i en god buljong
Den får dock inte koka med så den blir alldeles sönderkokt utan bara vändas ner i slutet. Tillsätt paprika, selleri, zucchini och skal och saft från limen och låt koka ytterligare någon minut
med lite salt. Grilla grönsakerna i en gjutjärnspanna med grillränder tills de får fina grillränder. Blanda tillsammans med övriga ingredienser i en skål, det här momentet kan man med fördel göra långt tidigare, grönsakerna blir godare desto längre de får dra i marinaden
Servera fläskkarrén med den rostade paprikan samt zucchinin, potatisen samt melonsalsan. Ta ut paprikan och lägg upp på fat och droppa över balsamvinäger, pinjenötter (rosta dem gärna i en stekpanna innan) samt toppa med sköljd ruccolasallad
Likaså har han upptäckt att det är roligt att sitta i bärsele och vara med i köket. Skär paprikorna i stora tärningar, löken i tunna båtar och zucchinin i skivor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.