JamieOliver är ett geni. Jamies asiatiska lax i nudelbuljong. J och jag har en favoriträtt från JamieOlivers 30-minuters middag. Asiatisk lax som JamieOliver, 4 pers. Asiatisk lax som JamieOliver, 4 pers
Receptet kommer från JamieOlivers hemsida, hittas på länken Good old chilli con carne men för bekvämlighetens skull har jag översatt från engelska till svenska
1,6 kg (ta ut kycklingen ur kylen 30 min innan du stoppar in den i ugnen)2 lökar2 morötter2 selleristavar1 hel vitlök1 citronFärska örterSalt, peppar & OlivoljaGravy
Dagens Minestronesoppa är JamieOlivers recept. Vinter och soppsäsongen är här. Minst en soppa i veckan blir det och för tillfället äter vi mest våra favoriter
Kryddburken bloggade om denna för ett tag sedan och det lät så gott så jag var tvungen att testa. Vi understekte tyvärr köttet, vi skulle ha gett den en extra stund i pannan
Då är dagens tips på en kycklingrätt vi lånat från JamieOliver ett strålande recept att lägga på minnet och i stekpannan, där nästan hela matlagningsaktiviteten äger rum
Pizzadeg1 kg vetemjöl special (eller Tipo ‘00’ eller 800 g vetemjöl och 200 g finmalen semolina) 1 msk havssalt 14 g torrjäst 1 msk strösocker 4 msk extra virgin olivolja 650 ml vatten, fingervarmt
600 g grytbitar putsade och skurna i 4 cm stora bitar (t ex högrev eller fransyska) 600 g fläskkarré, av bästa möjliga kvalitet, putsad och skuren i 4 cm stora bitar olivolja 3 rödlökar, skalade och klyftade 1 msk russin, grovhackade 400 g krossade tomater 1 msk tomatpuré 0,5 citron en knippa bladpersilja grekisk olivolja, kallpressad extra virgin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.