Det har blivit som en rutin nu att baka frukostbröd på helgen men jag måste skärpa mig och dutta i lite grövre mjöl, nötter och "kvitterfrön" men jag råkar ju älska det här brödet utan nyttigheter också
Så vaför inte ställa till med ett snabbak som gör att du har nygräddade bullar på runt en halvtimme. Under tiden som jag skrivit dettaharjaghaft min fikastund med kaffe och bullar som jag tinade upp från frysen på mindre än en minut
Örat värker, halsen svider, febervärken har visserligen gett med sig men jag är sååå tröööött. Jaghar längtat efter att få hacka lök, skölja grönsaker och öppna mina champinjonburkar, skära i kött, vispa i en sås, smaka av grytor med mina små teskedar
Ingen Nina Simone, ingen Ella Fitzgerald inte ens Edith Piaf utan bara total tystnad så jag hör vad jag tänker och i bland tänker jag ganska smarta saker och i bland tänker jag inget alls
Finhacka vitlök och örter och blanda med oljan. Fett. Hacka vitlök och persilja. 1. Örtoljan. 2. Parmesankräm. Riv osten fint och blanda med crème fraiche, vitlök, salt och peppar
Efter avslutningen ska jag ta ett magpass på gymmet och förvärra min grova träningsvärk i benen med lite konditionsträning, tror att Sofia skulle med också, så det blir skoj
Degen behöver inte knådas, bara arbetas ihop så att du kan dela den i tre bitar. När degen bearbetats strör du lite mjöl över degen och lägger en handduk över bunken, eller spänner över plastfolie
Så skulle jag vilja ha det varje dag, men så kan det ju inte vara alltid ibland måste jag ju jobba. Dessa bjöd jag på när mina underbara pojkar kom hem från skolan idag
Ta upp eller skjut löken åt sidan och bryn köttfärsen, rör om så den inte klumpar sig, kärna ur, hacka och tillsätt paprikorna och rör om, låt fräsa några minuter till
sen måste jag baka den en gång till (om nu skapelsen lyckades passera testpanelens stränga och mycket känsliga gourmetmunnar) för att kunna fota den hit till bloggen och därefter måste "någon" äta upp den, ja jag vet, det är inte klokt så tuffa uppgifter man har ibland
Den välsmakande vätska från fisken villjag givetvis utnyttja. Visst går det bra att slänga ned lite äggvitor i en pannkakssmet, i stället för ett av äggen, men eftersom jag tagit för vana att frysa in mina äggvitor, så krävs det framförhållning för att de skall bli använda
den harett beräknat datum som är nästa vecka, men nu är jag bara hemma och lullar. Jaghar helt enkelt saknat inspiration och känner att Instagram tagit över bloggandet lite
Låt spenaten tina i ett durkslag. ca 16 st. Lös jästen i ljummet vatten och blanda i olja och salt. Tillsätt frön och mjöl och arbeta degen tills den är smidig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.