Åka till affären eller ett kondis och köpa. Jagvill ha kanelbullar - nu. Under tiden som jag skrivit detta har jag haft min fikastund med kaffe och bullar som jag tinade upp från frysen på mindre än en minut
Dagen till ära gjorde jag något lite "lyxigare" till frukost. Vad åt ni till frukost idag. "snälla, hoppas att det finns snö på marken när jag tittar ut
Jag tänkte mig på en gång att göra en skarpsås på den kokta gulan, hacka ner vitan och blanda allt i rätt proportioner med krabba till en röra/gucka/sallad
Receptet väckte ett minne från när jag precis hade börjat arbeta som logoped. För oss var smulad, smakrik fetaost och rikligt med finhackad bladpersilja de självklara tillbehören
Mortla saffranet tillsammans med någon nypa socker, så att pistillerna finfördelas. Väljer du att värma på degvätskan kan du tillsätta saffranet i kastrullen och värma på det tillsammans med mjölk och grädde
Blanda till en smidig deg. Dessa bjöd jag på när mina underbara pojkar kom hem från skolan idag. Så skulle jag vilja ha det varje dag, men så kan det ju inte vara alltid ibland måste jag ju jobba
En given favorit under den mörka hösten där Umeå som vanligt verkar få snö sist i hela landet är en värmande Chili con Carne, stark nog att man behöver en bit bröd till
Det har blivit som en rutin nu att baka frukostbröd på helgen men jag måste skärpa mig och dutta i lite grövre mjöl, nötter och "kvitterfrön" men jag råkar ju älska det här brödet utan nyttigheter också
Pain de Martin finns på Twitter nu, den som vill följer mig på twitter. För tillfället är jag mer inne på konsistensen – det är segheten som utmärker ett riktigt bra bröd
Hur motsägelsefullt det än kan låta, med tanke på matlagningens dominerande roll i mitt liv, så är det just införskaffandet av ny spis som fått stryka på foten till förmån för mer akuta angelägenheter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.