Så länge det är hemgjort och gott går det mesta ner. Är det bra så är det bra. Det härär bra. 50 g marscaponeost (går att byta mig philadelphia eller creme fraiche. 3-4 cm ingefära. 2 vitlöksklyftor. 1/2 chili. 1-2 krm sesamolja. 50 g marscaponeost (går att byta mig philadelphia eller creme fraiche. 1 citrongräs 3-4 cm ingefära. 2 vitlöksklyftor 1/2 chili 1-2 krm sesamolja
Inga E-ämnen, smaktillsatser eller konserveringsmedel. Men jag harockså fuskat lite under semestern, dock inte Varje dag, men det har hänt ändå att jag ätit mer syrebildande mat exempelvis på restaurang och jag har även fuskat och någon enstaka gång ätit livsmedel som jag vet innehåller gömt socker
Och jag får nog allt erkänna att jagär en chocoholic för även om jag njöt något alldeles kolossalt av den här godbiten, så kunde jag bara inte motstå att bre lite extra chokladglasyr över tårtan (blev glasyr över som jag hade i kylen), jag menar choklad kan man aldrig få för mycket av
Jag har i mitt arbete som kost- och näringsrådgivare, och även i mitt eget liv, hämtat inspiration från några olika kosthållningar, till exempel lågkolhydratskost, blodsockerbalanserande kost (GI), Rawfood, inflammationsdämpande kost, medelhavskost och att äta för optimal syra-basbalans
Fixa och plocka med allt och fara fram som en virvelvind och känna mig nöjd och tillfreds och göra fint här hemma… Jag vill, men orkar inte… Det låter som det var en evighet sen jag fick göra allt detta trots att de bara är fyra dagar sen… Men för MIG en hel oändlig, evighet, ensam i en dubbelsäng med värstaâ€tyck-synd-om-mig-humöretâ€â€¦Â  Närjagär van att göra det varje dag och jag dessutom älskar det så blir det himla tomt & deppigt
-) Jag blev så sugen på porterstek när en kollega pratade om det för någon dag sedan. Jag hade dessutom fått en älgstek av Johan och Lena i "gå-bort-present"
Jag har vid tidigare besök varit mycket nöjd med maten, men de rätter jag valde igår får medelbetyg. Päron- och gurkröran var mycket god, så den tycker jag ni absolut ska testa, kanske till grillat
Häll i balsamvinäger och en tredjedel av buljongen. Jag brukar passa på att rensa ur grön- och rotsaker ur kylen och laga ett par matiga soppor på dessa
Vår Eau-de-Vie var slut, så det fick bli Grönstedts XO i soppan, vilken närapå kändes blasfemiskt. Trattisar är för mig något jag köper i torkad form och använder som smaksättare
Dela melonen på mitten och gröp ur fröna. Att efter en god middag bjuda på en fruktsallad eller ett stort fat med många olika frukter, gärna lite ovanliga och exotiska, är bara så gott och så trevligt, tycker jag
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.