Den här lättfixade efterrätten - som passar lika bra till fika - hjälptes Lilla I och jag åt att göra när vi skulle få påhälsning av en god vän förra veckan
De blev faktiskt jättegoda. Det fick bli glutenfria scones istället. Glutenfria scones. Grädda i 200 grader 10-15 minuter eller tills de fått en gyllenbrun yta
Jag visste nog inte ens att det kallades Pavlova på den tiden, Det var alldeles i början på 80-talet, så det är ju ett tag sedan och mycket har hänt på matfronten sedan dess. Den vann tydligen juryns gillande, för jag fick 500 kronor för den skapelsen, en ganska stor summa för 30 år sedan - i alla fall för mig. 4 äggvitor från stora, ekologiska ägg - kylskåpskalla. 1½ tsk vit balsamico - jag använde Saltå Kvarns. 2 msk citroncurd - köpt eller hemgjord. 4 äggvitor från stora, ekologiska ägg - kylskåpskalla. 1½ tsk vit balsamico - jag använde Saltå Kvarns. 2 msk citroncurd - köpt eller hemgjord
250 g färsk sparris - en knippa. 6 dl kraftig hönsbuljong - köpt, av tärning eller hemkokt. 250 g färsk sparris - en knippa. 2 vitlöksklyftor 6 dl kraftig hönsbuljong - köpt, av tärning eller hemkokt
2,50 - 3,50 styck. 4 kylskåpskalla äggvitor2 dl socker2 krm vitvinsvinäger - jag tog min fina Chardonnayvinäger från Oil & VinegarVispa äggvitorna riktigt, riktigt hårt - i en absolut ren och torr bunke, och med likaledes ren och torr visp. 2,50 - 3,50 styck
2 bamseägg - vägde 145 g tillsammans. 1 dl kokossocker - eller någon steviaersättning som motsvarar, Sukrin t ex. 100 g naturell cream cheese - jag använde LF variant från Valio. 2 bamseägg - vägde 145 g tillsammans. 1 dl kokossocker - eller någon steviaersättning som motsvarar, Sukrin t ex. 100 g naturell cream cheese - jag använde LF variant från Valio
1 förpackning färsk kycklinglever - 450 g. 100 g kycklingfärs - resten av förpackningen gjorde jag köttbullar av, recept i övermorgon. 1 paket kalkonbacon - 100 g. 1 liten gul lök - 35 g. 1 stor vitlöksklyfta - 10 g. 2 stora ägg - 128 g. 2 dl valfri grädde - havregrädde för ett helt mjölkfritt alternativ. 1 msk Grillkrydda provencale - eller någon annan god kryddblandning som du gillar. 1 ask frysta tranbär - 225 g. 3 msk plommonsirap - eller annan fruktig sirap eller balsamico. Koka upp och låt mjukna på medelvärme utan lock ca 8 - 10 minuter. 1 förpackning färsk kycklinglever - 450 g 100 g kycklingfärs - resten av förpackningen gjorde jag köttbullar av, recept i övermorgon. 1 paket kalkonbacon - 100 g 1 liten gul lök - 35 g 1 stor vitlöksklyfta - 10 g 2 msk jungfruolivolja. 2 stora ägg - 128 g 2 dl valfri grädde - havregrädde för ett helt mjölkfritt alternativ. 1 msk Grillkrydda provencale - eller någon annan god kryddblandning som du gillar. 1 ask frysta tranbär - 225 g 3 msk plommonsirap - eller annan fruktig sirap eller balsamico. Koka upp och låt mjukna på medelvärme utan lock ca 8 - 10 minuter Det ska koka ihop och bli lite simmigt
Låt alltsammans småputtra under lock ca 10 - 12 minuter. Sjud försiktigt under lock ca 4 - 5 minuter tills fisken är genomkokt. ca 10 - 12 minuter Vänd ned mangold och lägg också i fisken
Alla recept är gluten- och mejerifria. Här är recept på Glutenfria frallor. 7,5 dl ljummet vatten, ca 25-30°C. 2,5 dl glutenfria havregryn eller hirsflingor. Låt degen stå i 10-15 minuter. Låt stå och jäsa i 75-90 min. Glutenfritt bröd jäser upp ca 30-50 %, inte till dubbel storlek som vetebröd. ) 7,5 dl ljummet vatten, ca 25-30°C. 2,5 dl glutenfria havregryn eller hirsflingor
Baka mitt i ugnen i ca 15-20 min. Gör såhär. Blanda ägg och keso i en bunke. Mixa dem med en stavmixer tills keson blir lite slät, då slipper du kesoklumpar i brödet
Sätt ugnen på 200 g. Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten, osten och de torra ingredienserna
-) Har faktiskt inte smakat än, men snart så. -). -) Har faktiskt inte smakat än, men snart så. Sonen har beställt tårta till Nationaldagen så nu har jag bakat en chokladtårta som jag hoppas är lika god som den ser ut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.