Ingredienser Portioner. 6 1 1/3 kg grytbitar av vilt t ex älg, rådjur matfett salt och svartpeppar 2 tsk paprikapulver 1 lagerblad 5 enbär ca 3 msk vetemjöl 3 dl rött vin 1/4 dl konc viltfond (på flaska) 3 1/2 dl vatten 4 gula lökar 1 stor paprika 400 g kantareller eller annan svamp 2 dl vispgrädde 3 msk tomatpuré lite soja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kinesisk soja 20 % rabatt ICA Asia 150 ml Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Asiatiska såser 10 % rabatt Santa Maria 200 - 500 ml Mer info Ladda kupong
Skär grytbitarna i lagom stora bitar, ca 2x2 cm. Koka upp buljong, vin och soja i en gryta. Fräs köttet en kort stund i smör i en stekpanna och lägg över i grytan tillsammans med kryddorna
Dagens kvällsmat blev en jägargryta, cacciatora betyder jägare, varje region i Italien har olika smaksättningar på den här grytan, men den med tomat är den mest kända
Tänkte tipsa om en riktigt god kycklinggryta, en klassisk jägargryta från Italien. Jag hoppas ni har en härlig sommar även om vädret kankse inte är det bästa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.