BiffRydberg är egentligen inget konstigare än grovt tärnad stekt oxfilé, råstekt potatis, stekt lök, äggula och oftast någon sorts senapsgrädde eller -kräm
Glöm för all del inte senapscremen - den ger verkligen en extra dimension till rätten. BiffRydberg är ju en slags lyxig pyttipanna gjord på oxfilé och det är ju bara hur gott som helst
Skär köttet i cm-stora tärningar. BiffRydberg är ju en riktigt god rätt tycker jag. 500 g oxfilé 6 potatisar1 gul lök2 msk hackad persilja4 äggulorWorcestersåsRiven pepparrot eller dijonsenapSmör, salt, pepparSkala potatisen och skär i cm-stora tärningar
4 8 stora potatisar 600 g ryggbiff eller oxfilé 3 gula lökar 1/2 kruka persilja ca 5 msk smör ca 3 msk olja salt och vitpeppar Till servering äggulor och senap Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
BiffRydberg är det bara om man serverar allting separat tillsammans med äggulor och senapsgrädde. Dessutom äter jag inte så mycket kött och Mannen blir (nästan) lika glad för lövbiff ändå och plånboken tackar mig för mitt kloka beslut
Stek under tiden löken mjuk i rikligt med smör på låg-medelvärme. Och bästa sättet att använda upp dessa bitar är helt klart genom att göra BiffRydberg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.