Härom dagen var det olidligt varmt och barnen tjatade om glass… Jag såg då fruktskålen med päron och kom på en genial tanke om att göra egen Piggelin-glass
6 st Saft 6 dl vatten 1 kg hallon 3 dl strösocker 3 dl muscovadosocker saft från 1/2 citron Isglass 2 dl saft 1 dl vatten 2 msk glykossirap hallon eller valfria bär Lägg till i inköpslistan
Smält kokosfettet på svag värme. Vispa ägg och florsocker. Tillsätt kakaopulver och vaniljsocker. Tillsätt det avsvalnade kokosfettet och Vårdgårdaris och rör om
Efter incidenten i onsdags så kände jag att jag ville göra en riktig isglass till henne, och inte bara blanda funlight och vatten, som mest rinner bort och inte går att bita i
Dela bären och fördela i isglassformar. Som kompensation till min sena semester tjuvsmakar jag på sommaren med mängder av hemmagjorda glassar istället, som ni säkert har märkt
Var noga med att allt socker verkligen har lösts upp. Det behöver inte bli så mycket överflödig smet, utan det räcker att cornflakesen är mer eller mindre täckta med smet
Isglassmed ananas, lime & koriander. Sugen på mer isglass. Det är möjligt att det funkar lika bra/bättre med färsk ananas men jag har faktiskt ingen aning om det är så
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.