Red av grytan med brun redning under omrörning. Koka upp vatten, öl, fond och lök i en gryta. Skala och skär palsternackor och morötter i skivor med en legymkniv och tillsätt grytan
Kanske den godaste gryta jag gjort och då är ändå min Älggryta med svamp och lök sjukt god. Jag försökte nu följa Madeleines recept (nu vill jag ha applåder och visslingar) bortsett från att jag tillsatte mera vätska och förputtrade köttet en stund, vi är ju en "såsig" familj liksom
Skär köttet i mindre bitar, bryn i stekpanna och lägg sedan över i en större gryta. Häll på vatten så det knappt täcker köttet, låt koka upp & skumma av noga
Lägg i tumatpure, paprikapulver, salt, peppar, kummin och strö över vetemjölen. Denna köttgrytan är väldigt enkel att göra och passar så väl med ris som pasta
Den här gången har jag gjort en köttgrytamed fläskgrytbitar, morot, lingon och persilja. Jag gör det gärna så snart jag får tid, och experimenterar gärna med olika smaker, olika typer av kött och roliga tillbehör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.