8 st chilifrukter , inlagda. 1. Hetta upp ett grilljärn på medelhög värme. Pensla aubergineskivorna med olivolja på ena sidan och grilla dem i 6–8 minuter på varje sida (pensla innan du vänder), tills de är mjuka, genomgrillade och vackert mönstrade
Inlägget Inlagd zucchini och aubergine publicerades ursprungligen på Delikatessboxen. Här kommer åter igen en inläggning från helgens fynd på bondens marknad
Chili är gott till väldigt mycket, och i inlagd form blir det än mer användbart. Dock är det så att det är ofta riktigt, riktigt dyrt att köpa färsk chili, priser upp mot 500 kr/kg är inte alls ovanliga för dessa läckerheter
Ta lite av blandningen i taget & forma till små biffar. De här smakrika och enkla morotsbiffarna serverade med krämiga stuvade makaroner faller under kategorin vegetarisk husmanskost
Jalapeño är en perfekt smakkompis till inlagd gurka, det smakar svensk sommar med bett. Förvara inlagd gurka svalt och mörkt så håller den många månader
Morotsbiffar – perfekt som snacks, mellanmål eller som del av en måltid. På en av mina favorit-inspirationsbloggar hittade jag ett otroligt lockande recept på morots- och jordnötsbiffar, som jag verkligen vill rekommendera er att testa
Skölj gurkan. Skär den i tunna skivor. Lägg skivorna i en skål eller burk. Blanda ättiksprit och vatten, smaksätt lagen med sötningsmedel, peppar och salt
Låt den inlagda sillen stå och dra i 1-2 dygn. 1. Skölj filéerna i kallt vatten och skär dem i bitar. Koka en lag av ättikssprit, vatten, socker, krossad vitpeppar, krossad kryddpeppar, lagerblad och kryddnejlikor
Foto. Johannes Wätterbäck. Det känns som ett måste att odla gurka när man bor i Västerås. Ändå är vi inte så många gurkodlare här, i alla fall inte om man jämför med de gurkodlingar som förekom i staden på 1700-talet
Lägg aubergine, köttfärs, tomat, basilika och mozarella i 3 lager och häll matgrädden över. Ca 6 portioner2 stora auberginerSaltOlivoljaCa 750 g nötfärs1 gul lök4 vitlöksklyftor1 paket krossade tomater lök/vitlök1 msk soja1 tsk OreganoÖrtsaltSvartpeppar3 tomater250 g riven mozarella1 kruka basilika2,5 dl matgrädde (7% eller mer om man så önskar)Skär av ändarna på auberginen och skiva på längden 0,5-1 cm tjocka skivor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.