Blanda i potatis och salt. Blanda jäst, 2 tsk olja och 6 dl fingervarmt vatten i en degbunke. Rör i mjöl, ca 16 dl, lite i taget och arbeta degen kraftigt tills du får en fast och elastisk deg. Pensla en långpanna med 2 tsk olja och bred ut degen, låt det sedan jäsa ytterligare 30 minuter under duk
Detta är en lätt och enkel variant av klassikern flygande jakob. Jag tycker det var jättegott och passar perfekt som en snabblagad vardagsmiddag då man vill äta lite nyttigare
Skala och skär potatis och morötter i mindre bitar. Blanda i kryddmixen. Skär paprikorna i mindre bitar och blanda ner tillsammans med bönor och majs när någon minut av koktiden återstår
Skär filen i mindre bitar. Krydda med salt o peppar. Stek i teflonpanna tillsammans med svampen tills de är gyllenbruna ( tillsätt vatten om det blir torrt)
Hacka ihop alla ingredienserna till pajdegen med gaffel. Skala, kärna ur och skiva äpplena tunnt. Blanda äppelbitarna med kanel och sötningsmedel och lägg sedan i en ugnsfast form
Fräs purjolök och vitlök på mellanvärme i någon minut. Tillsätt färsen samt curry och kardemumma och bryn allt i ett par minuter tills färsen är genomlagad
) Hur som helst, när dottern lagade mat i tisdags bjöd hon på Indisk kyckling, först provlagad på skolans hemkunskap och dessutom betygsatt med "dagens stjärna"
Denna gång med enbart morot och vitkål Ååååh denna 'gamla godingen' gjorde jag igår. Blev ruskigt sugen på råkostsallad så det blev att damma av detta receptet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.