Jag använder många olika kryddor i min matlagning och när jag fick möjlighet att laga middag tillsammans med marknadschefen för kryddor på Santa Maria så passade jag på att tillaga en god indisk kyckling curry som innehåller väldigt många olika kryddor
Grunden i en indiskcurry är att först steka en smaksättning med färska kryddor, som brukar bestå av vitlök, ingefära och chili, samt något som ger konsistens
Den trivs exempelvis väldans bra i den här krämiga grytan medindiska smaker. Garam masala är en indisk, småhet kryddblandning som är väl värd att köpa hem – den kommer att komma till användning
Smaka av grytan med salt och peppar samt mango chutney samt mer curry om så önskas. Lägg därefter alltsammans i en kastrull och häll över grädden, vatten och garam marsala pulvret och currypulver
Testade ett recept med Kronfågels nya Smak på världen India- kryddmarinerade kycklingbitar. Själva kryddningen i den indiska är dock mycket mild så det känns som att man behöver plussa på det lite för att det ska bli lite drag
Tillsatt curry och gurkmeja och rör om. Späd med kokosmjölk och smula ner grönsaksbuljongtärningen. Skala och skär potatis och morötter i bitar respektive skivor
4 2 morötter 1 stor gul lök 1 vitlöksklyfta 200 g vitkål 1 chilifrukt (t ex spansk peppar) 3 msk olja 1 1/2 tsk curry 1 tsk kanel 400 g kycklingfärs 400 ml kokosmjölk 2 dl vatten 1 hönsbuljongtärning salt och peppar 1/2 lime Till servering ris eller nudlar Lägg till i inköpslistan
För att öka kreativiteten här hemma försöker vi äta mer vegetariskt, det är himla roligt att tänka på lite nya sätt och att knåpa ihop recept med bra beståndsdelar utan att det blir tråkigt
Skala potatisen och dela ner i halva klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Häll på olja och krydda med gurkmeja, fänkålsfrön, kummin, senapsfrön, chilipulver, cashewnötter och salt
Häll i tomaterna, grädden, socker, salt och potatis-och morotsbitarna. Du kan ersätta kikärterna med kyckling och koka ris att äta tillsammans medcurryn
Jag gillar att tänja på gränserna och prova på tekniker jag aldrig använt mig av tidigare, och att testa på ingredienser och kombinationer som jag aldrig ens funderat över skulle kunna fungera - och det var därför jag idag gjorde indiskt
Smaksätt med salt, svartpeppar och socker. Servera med ris. 2 Hetta upp en panna med olja och stek grönsakerna så de mjuknar något, ungefär 2 minuter. 3 När såsen kokat klart rör ner grönsaker och korv 4 Toppa med grovhackad persilja. 2 msk gul curry
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.