Gör så här. Krossa citrongräset med knivens baksida. Blanda vatten, fisksås, råsocker, Bong Touch of Taste hummerfond, skivad chili i en kastrull och lägg i citrongräset
1 dl fiskbuljong/hummerbuljong. Som vi skrev redan i torsdagens inlägg så är det en hel del fisk som hamnar i våra magar, och tänk att det åter igen i dag serveras fisk här på bloggen
2 msk hummerbuljong, flytande. 2 msk hummerbuljong, flytande. Saffran fungerar även efter jul. ) Här använde vi en massa rotfruktsrester i kombination med fisk och just saffran
Denna gång blev det mest hummerbuljong. Skaldjurssoppa med torsk blåmusslor och aioli är en matig och klar soppa som till största delen består av buljong eller fonder ifrån diverse nedkok av skaldjur
Tillsätt hummerbuljong. Hummersås. Skala och finhacka schalottenlök. Fräs löken i smör i en såskastrull. När löken är mjuk rör du ut mjöl och fräser några sekunder till
500 g carnaroliris 300 g hummerkött 11 1/2 l hummerbuljong 2030 blåmusslor, färdigkokta 2 schalottenlökar 2 gulbetor dill citron olivolja 1 dl torrt vitt vin en bit parmesan 100 g osaltat smör salt och svartpeppar. Av Magnus AlbrektssonFotografDavid Back 500 g carnaroliris 300 g hummerkött 1-1 1/2 l hummerbuljong 20-30 blåmusslor, färdigkokta 2 schalottenlökar 2 gulbetor dill citron olivolja 1 dl torrt vitt vin en bit parmesan 100 g osaltat smör salt och svartpeppar
Tillsätt 1 msk tomatpuré 3 dl vatten och fisk- eller hummerbuljong. God fortsättning. Här har det nya året börjat riktigt bra, vi har hunnit ta det lugnt, gått på bio, sagt hej då till mamma som varit på besök och även haft ett födelsedagskalas no2
Koka hummerbuljongen. 1 l buljong på hummerskal (vatten och flytande hummerbuljong funkar). Reducera hummerbuljongen tills cirka 8 dl återstår. 1 l buljong på hummerskal (vatten och flytande hummerbuljong funkar)
2 msk fiskbuljong el hummerbuljong. Värmupp tomatsoppan och vattnet tillsammans med finhackad vitlök, kryddorna och buljongen, undertiden så tärnar du upp fisken och hackar bladpersilja och basilika
Hummerbuljong 1 st morot, skalad1 st palstenacka, skalad1/2 gul lök, finhackad2 msk kallpressad rapsolja 200 gram hummerskal, rostade i ugn 10 minuter på 200 grader2 msk tomatpuré10 st vitpepparkorn2 st lagerblad 4 msk cognac1dl vitvin1 l vatten3 dl gräddeSkär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.